reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

Powiem Wam że "Język niemowląt" jest moją ksiażką przewodnią. Nauczyła mnie ta książka przede wszystkim szacunku do mojego dziecka. Nie wiem jak Wy ale ja bardzo duzo gadam do Jaska , tłumacze mu wszystko , czasem ludzie patrzą się na mnie jak na wariata ale mam to gdzieś :) Jak byłam w przychodni i było kilka mam z niemowlakami w pokoju gdzie się przygotowywuje dzieci do wizyty to byłam jedyną , która tak duzo gadała i kobitki razem z pielegniarkami patrzyły się na mnie jak na ozaz w muzeum.
Tak sobie myślę że to zaprocentuje w przyszłości. Poza tym moze tak łatwo mi ida instrukcje z ksiazki bo Jas jest "średniaczkiem" i łatwo załapał "Łatwy Plan". Powiem Wam szczerze ze przed porodem bałam się depresji po porodowej , bałam się że nie bedę miała cierpliwości do Jasia. Ta ksiażka pomogła mi zrozumieć tego małego człowieka i to jest fajne:)
Poza tym opisany w niej masaż , rzeczywiście jest super , Jasiek go lubi i między innymi dzięki niemu też po wykrytym w 4 tygodniu wzmożonym napięciu grzbietu nie ma ani śladu:)

Ostatnia edycja:
reklama
Dzięki za te porady. O tym z termometrem słyszałam, ale jakoś boję się spróbować.... no ale wygląda na to że nie będzie wyjścia. Pediatra mi dzisiaj powiedziała że dzieci mogą robić kupę raz na 3 dni i to wcale nie muszą być zaparcia jak ona robi 1 na dobę. Ale ja widzę jak biedulka się "ciśnie" i "pręży" na kupę, której nie może zrobić... a potem jest płacz.... Dzisiaj jest strasznie rozdrażniona po szczepieniach i jest masakra.... nawet smoczek nie pomaga:(
A jak już uśnie na chwilę to przez sen się pręży:(

gosiagro nie ciekawa sytuacja z tym kredytem:( próbowaliście w jakimś innym banku?

Macie jakieś sposobyna zaparcia u maluszków? kropelki, masaż, herbatka koperkowa nic nie dają:(

właśnie miałam zapytać od kiedy nie robi ... a już wiem, że codziennie jedna ...
my czekamy jak się zdaży raz na 2 dni, nie chcemy za każdym razem pomagać - sama musi się nauczyć ...

polecam DICOFLOR30 To probiotyki Na Jaska działa a warto zuzyć całe opakowanie bo się pięknie kupki regulują. Jasiek robi codziennie po drugim karmieniu. Nakarmie go i już słysze że będzie "od końca do końca":)

my też podajemy DICOFLOR30 - i jakoś idzie, zazwyczaj 1 dziennie ;)

No więc właśnie mi też ponad miesiąc temu tak powiedziała pediatra że 3 dni może kupy nie robić , więc jej zapytałam czy jak ona 2 dni się nie wypróżni to miłe uczucie? Mój prywatny pediatra przepisał mi Dicoflor30 i po pierwsze tabletce nie było juz problemu. Podałam Jaskowi jeszcze 6 tabletek (po jednej dziennie ) i się uregulowało jak wcześniej pisałam:)
To srodek dla niemowląt i nie chemia tylko żywe kultury bakterii

hej
daaaawno mnie nie było tutaj
u nas wszystko oki, Mikołaj rosnie jak na drożdzach.
JEstesmy zdrowi, choć hania z Danielem zakatarzeni :dry:
Miki w nocy spi ładnie, robi mi 2 pobudki na cyca zazwyczaj a czasami tylko jedna:-) takze jest dobrz, i oby tak dalej.

wszystkie czerwcowe dzieciaczki śliczne:-)

wielkie ocy.jpgmama uspiła synusia.JPGśpioch.JPG

właśnie miałam zapytać od kiedy nie robi ... a już wiem, że codziennie jedna ...
my czekamy jak się zdaży raz na 2 dni, nie chcemy za każdym razem pomagać - sama musi się nauczyć ...

my też podajemy DICOFLOR30 - i jakoś idzie, zazwyczaj 1 dziennie ;)

A jedna dziennie jej wystarcza? Nie chce robić więcej?
Kurcze to ja już sama nie wiem, może moja ma jakieś schizo na punkcie robienia tych kup:( Jak robi kilka na dzień to jest spokojna, a jak nie może zrobić to maruda straszna:(

Ile kosztuje ten dicoflor30? On jest na wzdęcia czy na zaparcia?
Bo biorę już BioGaję i Esputicon.

Ostatnia edycja:
Dikoflor jest na ustabilizowanie flory bakteryjnej jelit:)
Nie można więcej podawać niż jedna dziennie. Karmisz modyfikowanym i cycem w nocy , więc spokojnie 1 kupka dziennie wystarczy. :)
Dicoflor kosztuje 35 złotych za 30 tabletek. i trzeba pamiętać by trzymać go w lodówce!

Dzięki za te porady. O tym z termometrem słyszałam, ale jakoś boję się spróbować.... no ale wygląda na to że nie będzie wyjścia. Pediatra mi dzisiaj powiedziała że dzieci mogą robić kupę raz na 3 dni i to wcale nie muszą być zaparcia jak ona robi 1 na dobę. Ale ja widzę jak biedulka się "ciśnie" i "pręży" na kupę, której nie może zrobić... a potem jest płacz.... Dzisiaj jest strasznie rozdrażniona po szczepieniach i jest masakra.... nawet smoczek nie pomaga:(
A jak już uśnie na chwilę to przez sen się pręży:(
Z termometrem odradzam bo jak dziecko się przyzwyczai to będzie cieżko,,,, później bez pomocy termometru w ogóle nie zrobi!!!!Są teraz mocne kropelki nie dawno wyszło kalinex czy talinex coś takiego!!!
To chyba tylko moja zasyra cały świat...prawie za każdym razem wypływa z pampersa;)

zdec ja z kolei dziś czytałam, że lepiej z tym termometrem nie próbować, bo można uszkodzić to i owo przez przypadek,

mój fifi od piątku tylko siusia, żadnej kupy nie robił, ale nie stęka, bąki puszcza tylko więc chyba jest ok?

reklama
Do góry