reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

in vitro z komórką dawczyni

Dziękuję że pytasz.
Ja cały czas w szpitalu - zostaje tu do rozwiązania które ma być w okolicach 34 tc
Może da się przeciągnąć na ciut później
Badają mi przepływy 3 razy w tyg
Lekarze zadecydowali że za wysoka ciąża , że ogólnie znając moją historię za dużo przeszłam i że chcą mnie mieć na oku gdybym w domu nie wyłapała momentu który by nam zagrażał ..

reklama
Dziękuję! Ja się czuję super 😀 tylko anemia trochę mnie dopadła. Żelazo zwiększone ale mam problemy jelitowe po tym 😞 ogólnie nie narzekam. Chcę dzwonić do fotografa umówić sesje brzuszkowa i noworodkowa. Wyprawka nie gotowa. Dostaje dużo ciuszków od koleżanek. Mam wózek, dostawkę chicco, fotelik do auta i teraz rozmyślałam nad meblami czy kupować czy nie... codziennie inna wersja. Czasami żeby kupić komodę do sypialni i tam mieć wszystko dla dziecka. Na to przewijak osobno. Czy kupić po prostu meble do dziecinnego... nie wiem gdzie będę przewijać karmić w nocy. Czy w sypialni czy w dziecinnym...
Zazdroszczę ci tej sesji 🙂ja poprosiłam przyjaciółkę i ma przyjechać do szpitala zrobić mi jakieś zdjęcia w sukience na kawałku białej ściany 🤪
Podretuszyje w programie i będzie co ma być
A ty jak masz okazję rób sesję 🙂

Ja przy takim amh miałam ok 7 pęcherzyków i 2 blastocysty. Niestety bez zagnieżdżenia 😞 teraz pierwsze invitro z kd i ciąża. 10 zarodek. 9 zarodków z moich komórek i praktycznie bez dodatniej bety...
wow…. Marzę o dwóch blastocystach….
Ja mam syna z naturalnych starań z przed 7 lat.
Liczę że druga stymulacja da komórki. Czym byłaś stymulowana?
Dobrze że są komórki dawczyni i można skorzystać…

Dziękuję że pytasz.
Ja cały czas w szpitalu - zostaje tu do rozwiązania które ma być w okolicach 34 tc
Może da się przeciągnąć na ciut później
Badają mi przepływy 3 razy w tyg
Lekarze zadecydowali że za wysoka ciąża , że ogólnie znając moją historię za dużo przeszłam i że chcą mnie mieć na oku gdybym w domu nie wyłapała momentu który by nam zagrażał ..
Ojej współczuję 😢 ale lepiej żebyś była pod opieką niż żeby się jakaś tragedia miała wydarzyć... byłaś gotowa na taki długi pobyt w szpitalu? Ja to wogole jeszcze nie spakowana i też nie mam wszystkiego na wyprawkę. A nie możesz wychodzić że szpitala na dziedziniec? Tam mogłabyś zrobić parę fotek! Trzymam kciuki żeby lekarze jak najdłużej przetrzymali ciążę! Nie martw się, tyle zniosłaś więc ten szpital też przeżyjesz 😀

wow…. Marzę o dwóch blastocystach….
Ja mam syna z naturalnych starań z przed 7 lat.
Liczę że druga stymulacja da komórki. Czym byłaś stymulowana?
Dobrze że są komórki dawczyni i można skorzystać…
Ja kiedyś też naturalnie zachodziłam. 4 ciążę zakończone na samym początku. Później invitro i lipa. Miałam chyba mensinorm 150 + gonal f 150. Przed stymulacja brałam biosteton żeby pobudzić jajniki. No i ogólnie dobre poziomy witamin, zdrowa dieta, ruch i unikanie stresu... ale wiadomo jak jest 😉
Ja bym próbowała na swoich jeszcze. Teraz podeszłam do kd bo moje amh nagle spadło do prawie 0... 😞

Ja kiedyś też naturalnie zachodziłam. 4 ciążę zakończone na samym początku. Później invitro i lipa. Miałam chyba mensinorm 150 + gonal f 150. Przed stymulacja brałam biosteton żeby pobudzić jajniki. No i ogólnie dobre poziomy witamin, zdrowa dieta, ruch i unikanie stresu... ale wiadomo jak jest 😉
Ja bym próbowała na swoich jeszcze. Teraz podeszłam do kd bo moje amh nagle spadło do prawie 0... 😞
a to zrozumiałe… niby te suple pomagają na podniesienie…. Zobaczymy. Ja miałam 300 gonalu na start po antykoncepcji, nie pykło.
Podchodzę jeszcze raz… i ogromnie liczę na komórki, chociaż na jedną szczęśliwą…. Jak nie to też KD.

Widzisz ale ciążę się zakańczały to musiało dziać się z jakiegoś powodu. Znajoma miała dwa poronienia przed pierwszym USG, okazało się że ma za gęstą krew i trzecie starania zaczęła po miesiacu jedzenia acardu i od pozytywnego testu codziennie do rozwiązania heparyna. Urodziła.

Do góry