reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2025 👶👶

reklama
A widzisz jakbyś podała numer telefonu to byś była na bieżąco 🤣 po USG wyszło że ma refluks, stosujemy zagęszcza do mleka więc cofa mu się bo słychać jak przełyka albo się krztusi tym co się cofnęło, ale już nie ma tych wymiotów i takich ulewan. Niestety przez ten refluks jest baaaaaardzo płaczący:(
Hej, czy jest jakaś poprawa u Ciebie z refluksem po zagęszczaczu? U mojego malucha też podejrzewam czekam na wizytę i zobaczymy co powie pediatra. Po zjedzeniu butli mm po sekundzie płacze. W nocy słychać jak sapie ma chrypę i cały czas próbuje odkrztusić.

Hej, czy jest jakaś poprawa u Ciebie z refluksem po zagęszczaczu? U mojego malucha też podejrzewam czekam na wizytę i zobaczymy co powie pediatra. Po zjedzeniu butli mm po sekundzie płacze. W nocy słychać jak sapie ma chrypę i cały czas próbuje odkrztusić.
Z zagęszczaczem jest lepiej, bo nie wymiotuje (bo u nas to nie ulewania były a wymioty po godzinie/dwóch strawionym mlekiem z żółcią), ale dalej mu się cofa. Nie wylatuje ale słychać jak się cofa on to spowrotem przełyka i się trochę krztusi. A jeżeli chodzi o chrype i sapanie to u nas też to jest, ale pediatra powiedziała że mamy za suche i za ciepłe powietrze w domu. Staramy się dużo wietrzyć, ale nie mogę zastosować nawilżacza bo mąż od razu choruje 😅 sama postanowiłam podawać syrop gastrotuss baby i jak jest bardzo płaczliwy to podaje mu ten syrop i od razu jest mu lepiej. Natychmiast się uśmiecha. Bo ten syrop zalepia przełyk i już tak go nie pali. A jeżeli płacze od razu po butelce to może tego mleka nie toleruje? Albo ma nietolerancję laktozy? Słyszałam że czasami trzeba próbować z różnymi mlekami mm. Ja karmię piersią więc ciężko mi się wypowiadać na temat mm ale co nieco zaslyszalam od znajomych.

reklama
Do góry