reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

ciężaróweczki po in vitro

reklama
Peti ja tez myslalam ze wy w tej irlandi macie tak jak my w uk za free wszystko:( ale musze cie pocieszyć bo za to macie lepszy macierzyński czy chorobowy ( znaczy wiecej płatny) wiem bo moja kuzynka tam mieszkała . Co do wywoływania porodu to masz w sumie trudna decyzje. Z jednej strony dzidzia niby nie gotowa a z drugiej to juz by sie chciało być po.

Lenkabar trzymam kciuki zeby wszystko sie dobrze skończyło i żebyś dotrwała do końca cizy z porodem.

Labo bo gdyby z mało było cos nie tak to dała by ci sygnały tego. Poczekaj jeszcze z tydz i wtedy zdecydujesz.

Dziwczyny na końcówce musze wam powiedzieć ze dopieo czuje sie jak w ciazy ! To znaczy odczuwam zmęczenie po najmniejszym wysiłku, musze wiecej odpoczywać w ciagu dnia , brzuch mam wielki i malutka ciagle mi cos wypycha przez skore:) do tej pory to mogłam góry przenosić a teraz to juz jak żółwik robię wszystko. Z dobrych wiadomosci to Polozna mi dzis powiedziała ze u mnie wszystko książkowo i kolejna wizyta w 38 tyg.

ktoras z was pisala ze dlugosc szyjki nie ma zwiazku z figura i guzik prawda moj lekarz twierdzi ze ma ja od poczatku mam krotka szyjke i mowi ze taki moj urok bo jestem niska mam tylko nadzieje ze nie dojdzie do rozwarcia wczesniej heh

ona ja też jestem niska a moja szyjka ma w tej chwili 3, 95 mm więc to nie o to chodzi.

Esiek lenka była u pani doktor bo sienkiewicz na urlopie i moja kolezanka tez dzisiaj u niej była i mówi że bardzo fajna babka.

reklama
Esiek sprawdzałam i sypię dobrze zresztą mała śpi po nim spokojnie i dłużej niż po moim , poza tym staram się najpierw dać swoje a dopiero potem modyfikowane . Pogrzebałam troszkę w necie i znalazłam przelicznik ile powinno jeść dziecko i wg niego mała je tyle ile trzeba , może musi dojść do normalnego terminu porodu aby zacząć przybierać na wadze . Mama też mi mówi , że skoro mała nie choruje , nie płacze tylko je i śpi to mam się nie przejmować i dać jej czas - wiecie jednak jak to jest po tylu latach starań chciałabym aby było spokojnie bez nerwów . Myślałam , że jak mała się urodzi to będę spokojniejsza ale wcale tak nie jest - późno chodzę spać bo czuwam w dzień jak śpi dłużej to sprawdzam czy oddycha , nawet jak ma włączony monitor oddechu to też sprawdzam czy dobrze działa . Nie wiem może popadam już w paranoje .

Do góry