reklama
czechowiczanka
Początkująca w BB
Też zaczynałam od kasze,deserków,owoców,soczków.Teraz Justysia ma ponad 2 latka i je
absolutnie wszystko.Nie gotuję jej osobno.Je,to co my.Ma apetyt i nie mam z nią problemów
absolutnie wszystko.Nie gotuję jej osobno.Je,to co my.Ma apetyt i nie mam z nią problemów
pysia25
Mama Natalii i Mateuszka
Moja Natala nie pije w nocy :-), odkąd skończyła rok - jakoś sama zrezygnowała. W dzień jej menu wygląda tak:
8.30 (jak wstaje)270ml mleka z budyniem - pije bebiko
ok. 10 zjada np. parówkę, albo jakoś kanapeczkę, jogurt, jajecznicę...
12 - 12.30 - kaszka, albo zupka ok. 270ml z warzywkami, lub krupniczek, rosół, cokolwiek, co mamy na obiad, bo je to, co my . Staram się odchodzić od kaszek, dlatego jak jej daję w południe zupę, to popołudniu zjada nasze drugie danie ).
ok. 17 - jak pisałam; nasze drugie danie np. ziemniaki + mięsko, albo spaghetti, co tam mamy, chyba że jest za tłuste, to wtedy robię kaszkę w południe, a potem zupka.
ok. 20.30 - mleko, 270ml.
W dzień jada także jakieś herbatniki, czasem pół jabłka uskrobanego łyżeczką, bo jak sama je, to po 2 gryzach wywala, a skrobane zje nawet połowę. Smakują jej nadal deserki i daję jej prawie codziennie, bo skoro nie je owoców pod inną postacią (oprócz jabłka), to chociaż niech te słoiczkowe zjada. No i do tego picie - herbatki, soczki, kompot .
8.30 (jak wstaje)270ml mleka z budyniem - pije bebiko
ok. 10 zjada np. parówkę, albo jakoś kanapeczkę, jogurt, jajecznicę...
12 - 12.30 - kaszka, albo zupka ok. 270ml z warzywkami, lub krupniczek, rosół, cokolwiek, co mamy na obiad, bo je to, co my . Staram się odchodzić od kaszek, dlatego jak jej daję w południe zupę, to popołudniu zjada nasze drugie danie ).
ok. 17 - jak pisałam; nasze drugie danie np. ziemniaki + mięsko, albo spaghetti, co tam mamy, chyba że jest za tłuste, to wtedy robię kaszkę w południe, a potem zupka.
ok. 20.30 - mleko, 270ml.
W dzień jada także jakieś herbatniki, czasem pół jabłka uskrobanego łyżeczką, bo jak sama je, to po 2 gryzach wywala, a skrobane zje nawet połowę. Smakują jej nadal deserki i daję jej prawie codziennie, bo skoro nie je owoców pod inną postacią (oprócz jabłka), to chociaż niech te słoiczkowe zjada. No i do tego picie - herbatki, soczki, kompot .
MOMP
Zaciekawiona BB
Dziekuję za ten wątek i wklejoną lekturę :-)
Bardzo mi to pomogło.
Pozdrawiam serdecznie
Bardzo mi to pomogło.
Pozdrawiam serdecznie
ja tez mam w domu 2 letniego łobuza któremu musze troszke ukrucić jedzonko więc też bardzo prosze o przykładową dietkę KASIA.RUSAK@poczta.fm
Mój Kubuś waży 19kg i ma 110cm czy to jest wporządku??
Mój Kubuś waży 19kg i ma 110cm czy to jest wporządku??
Edyta L
Aktywna w BB
Mój starszy syn ma 7,5 roku i waży 18 kg. Moj mlodszy syn ma 1,5 roku i waży 10 kg. Bratowej córka ma 6 lat i waży tyle co moje chłopaki razem i lekarz powiedział, że mają jej ograniczyć jedzenie. A rodzice się cieszą, że ona dużo je. I tak i tak jest źle.
Ja przyznam, że nie gotuję oddzielnie, mała je to samo co reszta rodziny. Staram się poprostu, żeby posiłki były urozmaicone i w miarę lekkostrawne. Ostatnio ma długie zęby na warzywa, szczególnie surowych nie chce jeść :-(
Kasia_09 Twój synuś sporo waży, ale jest też bardzo wysoki jak na swój wiek. W siatkach centylowych mieści się z wagą i wzrostem w dzieciach 4-letnich Wagę ma proporcjonalną do wzrostu Wiem, że jest tylko 3 tygodnie starszy od mojej Oliwki (odezwałaś się raz niedawno u nas na lutym 2007). Moja Oli waży 15 kg i ma 93 cm wzrostu.
Kasia_09 Twój synuś sporo waży, ale jest też bardzo wysoki jak na swój wiek. W siatkach centylowych mieści się z wagą i wzrostem w dzieciach 4-letnich Wagę ma proporcjonalną do wzrostu Wiem, że jest tylko 3 tygodnie starszy od mojej Oliwki (odezwałaś się raz niedawno u nas na lutym 2007). Moja Oli waży 15 kg i ma 93 cm wzrostu.
Mama Helenki
i Aniki :D
Witam,
moja córa tez je to co domownicy
Jeśli mamy ochotę na jakieś szaleństwo obiadowe, dziecku zawsze zostawiam kuraka z rosołku więc jak jej nie smakuje to ma alternatywę
Helenka ma 91 cm i 13 kg
moja córa tez je to co domownicy
Jeśli mamy ochotę na jakieś szaleństwo obiadowe, dziecku zawsze zostawiam kuraka z rosołku więc jak jej nie smakuje to ma alternatywę
Helenka ma 91 cm i 13 kg
reklama