madzialinska
Zaciekawiona BB
Kasia serdecznie dziękuję za cenne informacje. Pozostaje mi JEDYNIE przekonać mojego synka, że to mleczko będzie smaczniejsze niż Bebilon Pepti
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Ja nie daję UHT tylko filtrowane - nie jest wtedy pasteryzowane w wysokiej temp. i mniej uczula. Łaciate robi tylko UHT. Daję AleMleko - można kupić np. w Tesco i jest w cenie zwykłego (inne filtrowane są dwa razy droższe). To jest 3,2%, dzieciom się nie powinno dawać chudszych.
A nafaszerowane chemią to żadne nie jest - te pasteryzowane w wys. temp (UHT) mogą uczulać ze względu na to, że białka pod wpływem wys. temp zmieniają konformację. Filtrowane nie mają tej cechy i są bardziej polecane dla dzieci, podobnie jak zwykłe pasteryzowane (te w worku co kiedyś były teraz nie wiem, czy są nadal), tylko zwykłe pasteryzowane trzeba przegotować, a filtrowane nie.
ja nie karmie cycem a le butla NIESTETY ok godz 3/4 w nocy 210 bebilon pepti + ociupinka kaszki i ok godz 7/8 rano 180 mleko z kaszaCześć dziewczyny,
Czy jest wśród Was jakaś która karmi jeszce swoją pocieche cycem?
Ja nie umiem poradzić sobie z moim synkiem,cyc i koniec, do przekąski,do piciu,no i oczywiście do zasypiania a mamy 14 m-cy!!!! najgorzej jest w nocy karmienie o 2,4,7 a potem juz wisi na cycu do 8.
pomóżcie prosze
Moja córcia starsza a też budzi się w nocy.ja nie karmie cycem a le butla NIESTETY ok godz 3/4 w nocy 210 bebilon pepti + ociupinka kaszki i ok godz 7/8 rano 180 mleko z kasza
później to na śniadanie o ile nie wliczamy "żarcia" w nocy
ok godz
11-180 ml kaszka mleczno-ryżowa lub 2 paróweczki morlinki lub bakuś
14-owocek ze słoiczka
16/17-zupa warzywna
19-danie z mięsne (najczęściej w postaci kolejnej zupy bo tu mamy problem maly nie za bardzo chce grysc swoj obiad bo jak podjada z mojego to świetnie mu idzie)
21/22-180 ml kasza ml-ryż.
tak wiec sądze ze to jest żarłok bo w miedzy czasie skubnie jabłuszko lub bułeczki od mamusi
najgorsze ze dalej je w nocy i na dodatek nie chce mu sie gryśc obiadu ;/ nie wiem tez co poczac moze minie?? :/
ach i jeszcze dodam ze probowalam malego odstwic metoda zmniejszania ilości mleka ale jak doszlo do 2 miarek mleka budzil sie co pol godziny w nocy tak wiec porażka!