reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Żłobek, niania, przedszkole

A jak rozmawiam z moim tata po polsku to mi nie przeszkadza że ktoś nie rozumie to jest przywilej obcokrajowców ja też długo nie rozumiałam.;-)

też tak myślę Aniu zeby Maja mowiła po polsku i angielsku i żeby nie było sytuacji jaka jest u mojego męża kuzynki że jk przyjeżdża z niemiec to z babcia nie moze porozmawiac bez tylumacza tzm swojej mamy bo nie mowi nic po Polsku a babcia po niemiecku nie za dobrze potrafi zresztą czego wymagać od kobiety 84 letiej

więc ja chce zeby Maja mogla pojechac na wakacje do babci i normalnie porozmawiac, do szkoły angielskiej bedzie chodzoła ale w domu tylko po polsku rozmawiamy no chyba że śpiewam jej piosenki albo ktoś przyjdzie w odwiedziny (anglik)

reklama
dziewczyny mi bardzo zalezy, zeby chlopcy mowili po polsku. Dziadkowie rozmawiaja z nimi tylko po polsku, ale w domu nie chce odrzucac meza, ktory nie rozumie ani slowa. Wiem jakie to jest nieprzyjemne uczucie, bo sama na poczatku tez nic nie rozumialam i mialam przez caly czas wrazenie, jakby wszyscy mnie za moimi plecami obgadywali) nie chce,zeby on musial sie tak czuc.:(

wracajac do tematu, dziewczyna pokazala co potrafi:tak::-D chlopcy od poczatku przyjeli ja z usmechem, smiali sie, opowiadali swoje bajki, az milo bylo popatrzec,jacy sa szczesliwi:tak: ale w koncu im sie znudzilo i oboje, jak na zawolanie zaczeli plakac. Dziewczyna opanowana, nie wystraszyla sie, zrobila im butelki, wziela na rece, poglaskala, spokojnym glosem do nich mowila i po chwili wszytsko bylo w porzadku:tak: wiec to chyba dobry wybor bedzie. Poczekam do wieczora, porozmawiam z mezem i zobaczymy. Ale ja jestem juz na tak. Pokazala sie z jak najlepszej strony, mam nadieje,ze tzo nie bylo na pokaz, tylko jest taka naprawde:tak:

zielono mi- cieszę się razem z Tobą, ze dziewczyna robi dobre wrażenie, warto dać jej szansę, a jeżeli dzieci mają na tym skorzystać, to tylko się cieszyć! trzymam kciuki;)

zdecydowalismy sie:tak:mam nadzieje,ze to nie byla pochopna decyzja, a nasz wybor bedzie trafiony i nie bede nigdy miala wyrzutow, ze zaszkodzilam chlopcom. Wypilismy ladnie lampke szampana na dobry poczatek:tak::-)Jutro jada z mezem po jej rzeczy, wieczorem wracaja i zaczynamy wspone zycie:) Dobrze, ze weekend przed nami, bedziemy mogli jeszcze troche czasu wszyscy razem spedzic, zeby dziewczyny od razu na gleboka wode nie rzucac, jak bede siedziala pol dnia nad swoimi projektami. I wiecie co? Jakos taka spokojna wewnetrznie jestem i ciesze sie strasznie:)

zielono_mi - my cieszymy sie razem z toba :-D:-D:-D będziesz miała więcej czasu dla siebie i odpoczniesz troszkę albo po prostu popracujesz :tak:
a ja mam takie żartobliwe pytanko - ładna jest :-p;-) tak a propo trzymania w domu ładnej młodej pannny :-D:-D:-D przepraszam za zarcik ale po prostu ciekawa jestem :zawstydzona/y::-)

reklama
he, he - pamietam jak lecialam do "mojej" rodzinki, spodziewalam sie na lotnisku babki, a tu jej maz... bylam lekko przerazona :-D:-D:-D

zielono mi -super ze jestescie zadowoleni :-)

Do góry