reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Żłobek, niania, przedszkole

Marti dobrze że trafił Ci się taki skarb i za takie pieniądze, super!!!
Myszko to dobrze że teściową tak się ułożyło. Jestem w szoku że już w nastepnym roku trzeba zapisać dziecko do przedszkola na 2010 rok masakra, ale dużo zajęć w tym przedszkolu maja dzieciaczki
Anieczko dobrze że masz pomoc ze strony mamy i cioci jak się uczysz, Emi nie może zostać z tata? Czy też się uczy?

reklama
no i stało się... w połowie listopada wracam do pracy, trochę mnie skusili - awans, podwyżka i nowy ciekawy projekt do opracowania i wdrozenia; na razie wracam na 3 m-ce, zobacze jak sie bede czula bez dzidzi przez 24 h, wielka zaleta jest to, ze do pracy mam 10 min samochodem wiec bede mogla w srodku dnia podjechac i nakarmic malego

widze, ze dyskucja o opiekunkach i zlobkach pelna para idzie. ja coraz czesciej zastanawiam sie nad au-pair(pewnie slyszalyscie o tym programie) Chlopcy wymagaja coraz wiecej uwagi, chcialabym,eby mieli kogos do zabawy, kogos, kto bedzie z nimi, kto bedzie do nich mowil, bawil sie itp. Ja niestety ze wzgledu na moja prace(mimo, iz pracuje w domu) nie moge posiwecic im tyle czasu ile bym chciala. Chcialabym osobe, z ktora ja sama moglabym sie zaprzyjaznic, ktora bylaby tez przyjaciolka i starsza siostra dla chlopcw, do ktorej mialabym zaufanie. Bylaby tez w domu, wiec mialabym pewna kontrole nad nia(przynajmniej na poczatku, bo przeciez badz co badz to obca osoba) A gdyby byly jakies trudnosci zawsze moglabym pomoc, czy wytlumaczyc. Bje sie sama z myslami, bo nie wiem, czy to w 100 % dobry pomysl. Nie chce rezygnowac z pracy, ale tak samo nie chce rezygnowac z chlopakow.Nie chcialabym, zeby opiekunka bylaby im blizsza niz ja sama, tylko dlatego, ze spedzalaby z nimi w ciagu dnia duzo czasu. A u takich maluszkow przeciez wszytsko jest mozliwe.

zielono mi - uwazam ze au pair to swietny pomysl :-) Sama kiedys bylam au pair - w Anglii :-) No i super ze ta au pairka nie bylaby zdana tylko na siebie tylko w razie czego moglabys jej pomoc :-) Powodzenia w szukaniu :-)

dziekuje, zaczelam powoli kilka dni temu, ale do konca przekonana nie jestem, a i wybor to strasznie ciezka sprawa, jesli sie chce dla maluchow jak najlepiej.

mysza, powiedz, jak wspominasz ten czas??Tez chcialabym, zeby dziewczyna miala mile wspomnienia, a nie myslala tylko o jak najszybszym powrocie do domu.

reklama
zielono_mi to chyba całkiem dobry pomysł :tak:
ja jestem jus przerażona co będzie jak skończę te studia i będę musiała iść do pracy :-(od razu uprzedziłam rodzinę że ja Piotrusia nie oddam do żłobka choćbym mnie kroili na żywca :no: nie moge sobie wyobrazić że on będzie siedział w łózeczku i płakała a nikt do niego nie podejdzie itp. brrr az mnie ciarki przechodzą :no::no: pozostaje opiekunka - tylko jak tu trafic tak dobrze jak Marti ????

Do góry