witajcie
ooo widze ze spotkanko udane
ajajajjj ale wam zazdroszcze :-)
moja Mila to mega towarzyska dziewczynka to by byla mega szczesliwa ze spotkanka z innymi dziecmi :-) ona tak ciagnie do dzieci ze szok :-)
a my dzis caly dzien na wyjezdzie spedzilismy
bylismy z Hnaia w Helsestasjon-przychodnia dziecieca - i :
dzisiaj o 14 bylismy z Hania na pierwszym szczepieniu
jak sie okazalo tutaj daja szczepionke skojarzona ta 5 szczepien
ale fajnie
oczywiscie tutaj to jest za darmo
Hania dostala dwie szczepionki w dwa udka...nawet nie plakala tak jak sie spodziewalam,twarda dziewczyna
wazy juz 5700g i ma 61 cm,czyli od urodzenia wydluzyla sie o 13cm
waga w normie
tutaj zupelnie inaczej wyglada wizyta z dzieckiem,w Pl raz ciach sprawdza ile dziecko wazy,mierzy,czy jest zdrowe i pac na szczepienie
tutaj trwa to z godzine!!!
minimum 40minut
najpierw pomiary,potem Hanie na mate i sprawdzanie odruchow,jak podnosi glowke....normalnie extra
potem pytaja sie czy mamy jakies pytania,sami od siebie cos dodaja
podoba mi sie to strasznie
aaaa mowilam o ulewaniu i czy zageszczac mleczko kaszka...odp.-za wczesnie!!! czekac do 4 miesiaca najwczesniej
czyli tak jak zakladalam
jestem strasznie zadowolona z tej wizyty
31 marca idziemy na kolejne szczepienie i przy okazji bedzie spotkanie dla mam 3 i 4 miesieczniakow z fizjoterapeuta,ktory bedzie pokazywal co wolno a czego nie i takie tam
normalnie bosko
Agutka dziekuje za mile komplementy pod adresem coreczek :-) no i innym mamusiom tez
to prawda Milcia bardzo mi pomaga przy Hani na ile potrafi,rwie sie do malej ze trzeba uwazac bo chcialaby ja sobie np.ponosic
Hania tez bardzo jest za Mili,wystarczy ze Mila stoi obok,czy do niej podchodzi a ta juz sie smieje od ucha do ucha :-)
a jak Mila sie wyglupia,stroi miny albo sie smieje to Hania sie rechocze
ciesze sie ze zdecydowalismy sie na roznice wiekowa dwoch lat meidzy corkami,naprawde roznica wieku jest super
wierze ze coreczki beda dla siebie najlepszymi przyjaciolkami na swiecie....bede do tego dazyc w kazdym razie