reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zielona Góra i okolice

reklama
hej no i wróciliśmy, troszkę się u nas działo, troszkę w rozjazdach, wpierw wesele znajomych w Wiśle, później Poznań, no ale znów na starych śmieciach i wszystko wraca do normy, no prawie bo skąd ten śńieg za onem :-)

Niestety Piotruś złapał jakąś infekcję, co wykazało badanie moczu i aktualnie się leczymy, niestety antybiotyk, a ogólnie to mały czuje się ok. Nic mu nie dokucza, bo ta infekcja to jakaś utajniona :) Troszkę mamy tylko problem bo nagle niewiadomo skąd i dlaczego zrobiło nam się bubu na pupci, jakies odparzenia czy też pieluszkowe zapalenie, może polecicie coś na tą dolegliwość, bo sudocrem coś słabo sobie radzi niestety:-(

Agutka, wtedy co nas widziałaś, to szłyśmy właśnie z masaży ze szpitala... a jak to się stało ze ja Was nie widziałam hmm...

Mysza, ale masz już słodki brzucholek :)

A może tak byśmy się w końcu spotkały, chyba że było spotkanko a ja przegapiłam:confused:

MamoFilipa,no i gdzie ta fota? :confused: :-p

Mysza,grubasku,hihihi! Ale bomba brzusio juz masz!!! Kiedy usg? :-p Matko,jakas niecierpliwa jestem. :-D :-p

Pluszaczku,nie bylo spotkanka,bo dziewczyny nie pala sie,zeby tu pisac,a co dopiero mowic o jakims widzeniu sie. :-p :baffled:
A mnie i Zuzi nie zauwazylas,bo bylas maxymalnie zajeta plotkami,hahaha. :-p
Co do pupki,to ja Zuzi smaruje ja Linomagiem,ale mascia. Jest tlusta i zapobiega odparzeniom. ;-)
A jesli juz takowe sie pojawi,to uzywamy Alantan albo Tormentiol (te drugie jest o nieeeeebo skuteczniejsze - dziala juz po 1szym uzyciu :-D). ;-) Zdrowcia dla Piotrusia! :-)

hej
AgutkaZG - śliczny licznik:-D a wg czego sobie wykryłaś że masz nadmiar 7 kilo:-D

Ale zgadzam się cisza u nas :-)

Ja sama nie wiem co pisać - bo już mi się nudzi - a brzuszek coraz większy...:-D

Pluszaczek - to do jakiego pediatry chodzisz??:-)

Pluszaczku,nooo! W koncu Nas dostrzeglas,haha! :-p :-)

Myszolku,po ciazy zostalo mi jeszcze 7kg,chociaz,kazdy mowi,ze wygladam tak,jak przed ciaza. :sorry2: :-p I sie zastanawiam,gdzie te kilogramy we mnie siedza,ale ich znalezc nie moge. ;-) No i stwierdzilam,ze musze sie ich pozbyc,hehe. :-D

Dziewczyny - czy którać może sprzedaje - fajny fotelik samochodowy - taki od 0 - 13 kg :-) zastanawiam się na kupnem nowego - bądź poszukiwaniami używanego :-D i zaczynam badać teren:-D

cześć dziewczynki :-D
długo mnie nie było, a więc tak ...
byliśmy sobie kilka dni nad morzem - pogoda była umiarkowana, pospacerowaliśmy sobie i powdychaliśmy jodu :-D
generalnie jestem zawalona projektami (w szkole) i zaległa praca mgr mnie ściga :-( więc siedzę przy kompie i ciągle coś dziobie :-( niby to 5 rok a tyle roboty - a tylko 2 dni nauki w tygodniu !!

więc ostatnio rzadko tu zaglądam ale ściskam Was serdecznie i całuje Was i dzieciaczki :-D
spotkanie można by w końcu urządzić :tak:
Mysza - ale masz fajowy brzuszek ;-):-D
Pluszaczku - dużo zdrówka dla Piotrusia :-D:-D

co do kilogramów to ja już nie mam żadnych w nadmiarze apropo ciąży co nie znaczy że nie chciałabym jeszcze kilku zrzucić, no i ten brzuchal ....

Witam wreszcie ja też:-)
Pluszaczku to całe szczęście że synkek dobrze się czuje, a antybiotyk szybko zadziała i będzie wszystko dobrze. A na pupcię spróbuj czegoś tłuściutkiego bo sudokrem jest bardzo suchy. Życzę zdrówka:tak:

Mysza pochwal się jakimś większym zdjęciem bo te w awatarku jest piękne ale malutkie, a bardzo bym chciała zobaczyć twój piękny brzuszek:tak: Ciekawa jestem kto tam mieszka, coś mi się wydaje że mała księżniczka:-D A termin masz na luty?? Moja Weroniśka jest z lutego;-) Pokaż brzuszek i będziemy obstawiać płeć twojego dzidziusia:-D:cool2: i przekonamy się później.

Weronika troszkę była przeziębiona i od wtorku siedziała ze mną w domciu. Dzisiaj już jest w przedszkolu bo tęskniła za dziećmi. Jeszcze troszkę kaszle, ale w przedszkolu to normalne. A ja durna przez tych kilka dni przyzwyczaiłam się że znowu jesteśmy razem i jak wracałam sama z przedszkola to miałam kluchę w gardle i płakać mi się chciało, czułam się bardzo samotnie bez mojego aniołka:-( Jetsm nienormalna. Kurcze mam nadzieję że szybko znajdę pracę bo mi na głowę siądzie od tego samotnego siedzenia w domu.
Barszczyk super że tak miło spędziliście czas, a nadmiaru nauki współczuję, z maluszkiem pewnie ciężko się skupić. Ja też się uczyłam jak Weronika miała 6 miesięcy zaczęłam naukę zaocznie w CKU i skończyłam w czerwcu. I stwierdziłam że nie ma sensu zapisaywać się do szkoły jak się jest z dzieckiem 24 h bo nie miałam nawet kiedy się uczyć. Mam nadzieję że tobie się wszystko fajnie uda:-)
Idę wypić kawkę bo mam smaka na gorącą pachnącą kawusię. Pozdrawiam!!!

reklama
Mysza z fotelikiem nie pomogę, my mieliśmy taki byle jaki kupiony w Tesco, bo mieliśmy brak kasy. Ale przejdź się do tego sklepiku w szpitalu "Laktat" bo tam ta dziwczyna ma też taki mały komis. Można kupić coś fajnego, firmowego i w dobrej cenie.

Do góry