reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zielona Góra i okolice

Hej lubuszanki
Byłam wczoraj na aerobiku ale sie ze mnie pot lał :p
Wesolutka spróbuj z tym odciaganiem pokarmu ja wierzę ze matczyne mleko jest tysiac razy lepsze niz z paczki ,niech by chociaż dostawał raz czy dwa razy dzienni to lepiej niz nic.
ja odstawiałam moja jak miała 10 miechów ale wtedy piła juz tylko rano i czasem w nocy a i tak miałam wyrzuty sumienia ::)
Lilka ja tez się odchudzam a właściwie to juz nie tylko próbuje utrzymac wagę,ale ja zawsze cos musze jeść nie umiem się głodzić zaraz mi sie ręce trzensą,wiec jem ale jak najmniej kaloryczne jedzonko czyli warzywa mięso gotowaneitd a na atak głodu polecam maślankę i kawe.
Ach dobra nie bede się tu rozpisywac bo wiem z doświadczenia swojego że wiemy co mamy jeść zeby schudnąć, tylko to nie smakuje,i sie nie chce itd ... ::) :p znam ten ból

reklama
A ile mleka z piersi wtedy sie odciaga? ile da rade czy jakas okreslona ilosc ??? mam nadzieje, ze mi wyjdzie, tez chcialabym uniknac substytutow...

Dziewczyny, nie wiem, jak to sie dzieje, ale odkad zaszlam w ciaze mam przeorgomny apetyt na slodkie. Wrecz do granic przyzwoitosci. Wydawalo mi sie, ze po urodzeniu adasia to mine, ale nic z tego. Normalnie jak nie zjem czegos slodkiego chodze jak na glodzie. Mam wyrzuty sumienia i okropnie sie na siebie wkurzam - juz takie wiazanki sobie posylam, ze...
wiem, ze da rade odstawic slodycze, bo i mi sie to udalo w zeszlym roku, najgorzej sie przelamac. jak na zlosc za cholere nie moge tego zrobic teraz. Brrr, jestem straszna.

Wiecie co,ja sie wlasnie poryczalam. :( Jest mi tak goraco,ze juz nie mam sily na nic,nawet na oddychanie. :( Wszystko mnie dobija. :( Wiec albo zaraz pojde sie pomoczyc wezem ogrodowym albo pojade do jakiegos marketu po basen taki rozporowy. :( Mam taka "swietna" chrzestna,ktora ma przy domku swoim basen... Mieszka tam juz chyba z 10 lat,a jeszcze ani razu nas do siebie na ten basen nie zaprosila. :( :( :( Nic tylko bym teraz ryczala i ryczala. :( :( :( Wybaczcie,ze marudze,ale juz mnie to wszystko zaczyna dobijac. :( Co ja bym dala za burze... ::) Mimo,iz straszliwie boje sie tych hukow... Albo chociaz jakis deszcz. :( A tu na nic takiego sie nie zanosi. :( A mi juz jest slabo od tego goraca i chyba zaraz zwymiotuje,ehhhhhhhhh... :( :( :( Szkoda,ze nie ma z kim i czym pojechac gdzies nad wode,ehhh... :( :( :(

Milenkowa przymiarka z dzisiaj przed wielkim dniem :)
ale nie mowcie jej ze uchyliłam rąbka tajemnicy bo bedzie zła ;) :D
ciiiiiiiiiiiiiii

reszta w odpowiednim czasie ;)

do zobaczenia po weekendzie
szalonym weekendzie :D

Lilka sukieneczka przepiękna,wyglada jak księzniczka :laugh: :o
Wesolutka co do ilości odciąganego mleka to za bardzo nie wiem ale ile się da .Jak raz odciagałam to ze 100 mi się udało ściągnąć :p,a zacząć możesz nawet teraz to sobie zamrozisz i zapasik bedzie :laugh: ;)
Agutka trzymaj sie ,popijaj sobie co chwilkę łyczek zimnego ,a najlepiej jak ci gorąco bardzo to do wanny z letnia wodą,bedzie dobrze.Kurcze akurat trafiłaś na takie gorące lato ::) 8)
a ztym wężem to nawet dobry pomysł sama tak teraz robie jak jestem u mamy sobie i miom siostrzenicom i mojej niuni tylko wodę trza mocno rozproszyć ,świetna zabawa

Lilka,jejuu jaka ksiezniczkowa sukienusia o jaaaa! :D :D :D Moge wiedziec,gdzie kupilas taka sliczniusia i czy byla bardzo droga? ;)

Noelia,popijam i sie mocze w wannie,ale to tak tylko na chwilke pomaga. :( Tak... Lato trafilo sie straszliwie upalne... Ale jakby nie patrzec,to warto. ;) Mimo,iz czasami juz tak bardzo mi ciezko...

hihihi ciesze sie ze wam sie podoba :laugh:
dlatego tyle czekałam z chrzcinami bo takie dziecko to wg mnie jest fajniejsze do chrztu

nie naleze do osob co lecą miesiac po porodzie do chrztu bo tak sie u nas przyjeło

aaa sukienka była taniutka
dałam za nią 50zł :laugh:

do tego kupiłam fajniutkie sandałki za 26zł
wianek 15zł z dodatkiem wstążek
skarpetki z koronka i białe rajstopki ok 13zł ;)

no a ja wrociłam od fryzjera
kurcze ok. 20minut ukladala mi wlosy i 40zeta skasowała
szok....

lece pazury malowac

Ooo,no to rzeczywiscie nie taka tragiczna ta cena. :D Ale pewnie w ZG tego nie kupilas... :(
Ja chcialam isc do fryzjera,zeby mi odrosty pofarbowala,bo juz mi sie samej nad nimi stac nie chce,ale sie zalamalam,bo do jakiego salonu bym nie zadzwonila,to kazdy wyskakiwal mi z cena 60-80zl. :( Wiec chyba bede zmuszona znow sie sama z tymi moimi klakami uzerac. :p ::) ;)

agutka ja mam fajny patent na to goraco: pieluszki tetrowe. Mocze tka w zimnej wodzie i zarzucam sobie na przyklad na plecki. Nie jest fest mokra ani bardzo zimna, a przyjemnie chlodzi. Od kilku dni spie nawet z taka pielucha, a dzis trzymalam pod nia chwile adasia i przestal poplakiwac. Jezeli zatem zaczelas szyklowac wyprawke i jakas pieluszke juz masz, to sprobuj!

lilka sliczna ta Twoja Milenka!!! milego dnia jutro i czekamy na zdjecia!

noelia kurcze, moze sprobuje z tym sciaganiem, wydaje mi sie, mleka mam jak mleczna krowa ;) :laugh:!

reklama
Wesolutka,kurcze,ze tez na to nie wpadlam! Przez te upaly mozg mi chyba przestal pracowac. ::) :p Jak bylam nad jeziorkiem,to wlasnie w ten sposob sie chlodzilam,bo nosilam taka pieluszke caly czas przy sobie - oslanialam nia brzusio od slonka. ;) Musze jej poszukac,bo nie bede kolejnej psuc i wyprobuje Twoj patent. :D Slicznie dziekuje,a Ty wysysaj mleko i daj znac jak poszlo,hehe! :p :-*

Do góry