reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zielona Góra i okolice

Noelciu,hehehe ja to z checia jeszcze bym poszla gdzies na impreze,bo tak mnie roznosi. :D Doslownie nie moge wysiedziec w miejscu,hihi. :D

Enea,witaMY podgladywaczke. :D Co do plci Dzidziulki,to mi wszyscy przepowiadali chlopca,a ja w glebi duszy marzylam o Dziewczynce. :D No i mi podczas kazdego usg tak sie rozkraczala ;D zeby pokazac,iz moje marzenie sie spelnilo. ;) Co,oczywiscie,nie znaczy,ze Synka mniej bym kochala. ;) Najwazniejsze jest zdrowko Malenstwa. :D

reklama
cos z tym przeczuciem jest :laugh: ja przez pol zycia chcialam urodzic kitki, a jak zaszlam w ciaze, to juz wiedzialam, ze bedzie chlopak ;D

zreszta, duzo wczesniej ktos zrobil mi wrozbe z igla - podobna do tej z obraczka, tylko tam sie liczy ruchy i takie tam bla bla bla - wyszlo mi dwoch chlopakow. po powrocie tomka z iraku zrobilam wrozbe jemu - i wyszlo to samo (juz blysnelo mi przez mysl "hmmm, to moze bedziemy mieli te dzieci razem" ;)). generalnie - choc nie naleze do specjalnie przesadnych osob - ta wrozba sie sprawdza - przetestowalam to na rodzinie w szerz i wzdluz! mowi, ile dzieci i w jakiej kolejnosci bylo. I tu uwaga - cioci pokazalo takze dzieci, ktore stracila, mojej kolezance podobnie...

takze enea- witamy wsrod nas - fajnie, ze robi sie nas wiecej ;D ;D ;D
bedziesz miala piekne, zdrowe Dzieciatko, badz pewna,z naszej strony mozesz liczyc na wsparcie i pomoc ;D
jak agutka sie rozdwoi, bedziesz jedyna ciazerowka wsrod nas :laugh:

noelia - Ty mi nic nie mow. Juz kombinuje z tym mlekiem jak kon pod gore. wczoraj przed snem naszlo mnie na liczenie ilosci plynow, jakie spozywam, i wyszlo, ze wypijam 4-5 szklanek dziennie :mad: W akcie desperacji wtloczylam w siebie 1,5litra wody (ktora, nota bene, nie wchodzi mi ostatnio zupelnie). Nocke, rzecz jasna, mialam z bani. Po 2"juz myslalam, ze sama sobie jakis cewnik zmajstruje. mleka specjalnie nie przybylo :( podaje adasiowi lewego kapcia i memla go przez chwile, potem sie wkurza wiec przekladam go do drugiego (ten drugi w lepszym stanie). no, ale maly nie wola jesc czesciej niz 2.5 - 3 godz zatem smiem przypuszczac, iz sie najada. pytanie tylko - czy ja nie powinnam podawac mu tych cyckow czesciej, zeby sie rozkrecily ???

Wesolutka ale czemu mówisz że kapcie ,skoro piszesz że dzidzia sie najada i ma przerwy dwu trzy godzinne .A śpi potem ładnie ,czy jest marudny.?a jak przybiera na wadze?
bo jeśli przybiera ładnie na wadze ,jest spokojny i śpi dobrze ,to myślę że niema czym się martwić widocznie tyle potrzebuje i już .Myślę że skoro ten lewy kapec taki cienki to przystawiaj go najpierw do lewego a potem do prawego.

wesolutka Sory za nadużywanie słowa kapeć , nie powinnam tak pisać :-[ ::)
ja już po małych zakupach tzn żywnościowych ,teraz drugie śniadanko spałaszujemy.

alez daj spokoj,nie przeszkadza mi to zupelnie ::)
coz, na razie z przybieraniem na wadze nie ma chyba problemu - pisze chyba, poniewaz sama sie na tym nie znam, zas wizyta u dr dop za kilka dni. A powiedz mi, noelia, przy takim przekladaniu nie okaze sie, ze dziecko dwa razy spija samo rzadkie i zapelnia zoladek zanim zacznie mu splywac ten najgesciejszy pokarm ???

wiesz Wesolutka nigdy nie zastanawiałam się nad tym,ja poprostu przystawiałam,jak marudziła to wtedy z drugiego dawałam,jakos to szło a po karmirniu ładnie zasypiała ,była raczej spokojna,nie chorowała więc się nie martwiłam.myślę że trzeba byc dobrej myśli ,karmic jak jest głodny i już .
i musisz wierzyć w siebie ,że robisz dobrze ,jak najlepiej potrafisz i niezamartwiać się niepotrzebnie .Ja jestem święcie przekonana że dziecko wszystko wyczówa ,każde nastroje matki ,każde jej obawy silnie odbiera i także się boi.Wiem że to może się wydawać dziwne ale tak myślę.synuś dostaje od Ciebie to co najlepsze ,pyszne mleczko mamine ,dużo miłości i spokoju i tak masz myśleć ,a zobaczysz ze się wszystko ładnie ułoży .
:)

reklama
Do góry