reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zgaga w ciaży

na początku ciąży pomagały mi migdały ,a teraz też już nic mi nie pomaga :-(, chociaż przypomniało mi się że jak ssałam landrynki to mi przechodziło na jakiś czas , muszę znowu spróbować i tobie też polecam:-)

reklama
Ja okropną zgaę mam o początku, ranigast nie pomaga, i wszystko inne też, za to polecam landrynki miętowe jakieś ekstra mocne.....mi pomagało. Wiadomo że zgaga nie zniknie raz na zawsze ale po cukierkach przechodzi na jakiś czas.

Dzięki dziewczyny - lece po landrynki bo dziś znów - wstałam rano, zjadłam śniadanko bo Franiowi włączyło się ssanie :) a potem schyliłam się zeby pościelić łóżko i....znów bleee. Już tak dobrze było bo przestałam mieć nudności a teraz to. Ale jeszcze tylko 2,5 miesiąca :) Pozdrawiam :)

Ja tez zgage mialam do samego porodu... Lekarz przepisal mi gaviskon (mieszkam w Anglii nie wiem, czy dostepny w Polsce), pomagal, ale ja nie moglam zniesc smaku i wolalam sie meczyc, niz to pic... Duzo osob w przesadzie twierdzi, ze jak kobieta w ciazy ma zgage, to dziecko urodzi sie z wlosami... Przesad, czy nie moja mala urodzila sie z wielka czupryna ;-):tak::-D Pozdrawiam

Duzo osob w przesadzie twierdzi, ze jak kobieta w ciazy ma zgage, to dziecko urodzi sie z wlosami... Przesad, czy nie moja mala urodzila sie z wielka czupryna ;-):tak::-D Pozdrawiam
Potwierdzam :-) W 1-ej ciąży miałam taką zgagę, że spałam na siedząco :baffled: - córcia urodziła się długowłosa :-) Teraz też mam zgagę dośc często i biorę rennie, pomaga na chwilę :confused:.

Mnie męczy od wczoraj. Od samego rana do wieczora, obojętnie co zjem. Wiem, kawa to zabójstwo w tym wypadku, ale muszę, bo bym chyba wykitowała- mam strasznie niskie ciśnienie. nie piję więcej niż jedną filiżankę rano, pomimo, że głowę mi rozsadza dzisiaj. No i masz. Jak nie psychicznie podupadam to znów fizycznie.

słyszałam takie stare powiedzenie, ze jak zgaga pali to dzieciatka smyra wloskami po narzadach ;P tez mam zgage mniej wiecej caly czas... mi pomaga chlodna pepsi ;) a jak nie pepsi to rozowa guma do zucia orbit ;)

reklama
ja słyszałam, że pomaga:
1. mleko / jogurt - jak dla mnie to po tym jest gorzej nie lepiej:szok:
2. migdały - no może trochę
3. łyżka bułki tartej - :-Dnie wiem nie próbowałam
4. pepsi/cola - pomaga :-)

Do góry