reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zgaga w ciaży

Mnie zgaga meczy od ok 5 miesiaca jest naprawde dokuczliwa bywalo ze nie moglam przez nia spac w nocy Bardzo mi pomogl syrop gawiscon bezpieczny dla kobiet w ciazy A kiedy bylam w pracy to rzulam gumy mietowe pomagalo ale tylko na chwile zawsze mialam tez ze soba butelke wody mineralnej ktora przynosila mi ulge Tak ok 8 miesiaca zgaga nasilila sie jeszcze bardziej Lekarz przepisal mi wtedy tabletki ktore biore do dzis (jedna co 2-3 dni)
glitteryourway-d1c8cfc0.gif

Ostatnia edycja:
reklama
To ja tylko dodam, że jak zgaga męczy nagminnie to najlepiej spać z głową znacznie wyżej niż pozostała część ciała :tak: wtedy w nocy nie jest taka uciążliwa... Ja brałam tablety, ale czasami tak piekło że aż wyłam z bólu :baffled:

dziewczyny jak sobie z nia radzicie bo ja juz nie mam do niej sily...cokolwiek nie zjem zaraz mnie pali...nawet w nocy mnie budzi...normalnie jakas masakra...jestem w 30 tygodniu wiec jeszcze troszke mi zostalo i nie chcialabym sie tak meczyc az do konca ciazy...:-(

mi pomaga pół szklanki mleka,gdy pali zgaga. ja pije prosto z lodówki zimne.spróbuj naprawde działa. a znam ten sposób od innej mamy w ciąży.

tez slyszalam juz o mleku tyle ze jest jeden problem-ja nie dam rady wypic mleka(praktycznie nie jestem w stanie zjesc zadnych produktow mlecznych-mleka, jogurtu itp.) w dzien pomagaja mi migdaly(kilka schrupanych i jest troche lepiej) ale co robic w nocy??:-(

Kobietki na zgage tylko i wylacznie MIGDALY Juz po paru migdalkach zobaczycie ze przyniosa wam ulge ;-) Wiem bo przerabialam to w pierwszej ciazy.Pozdrwiam serdecznie :-)

reklama
Ja też się ratuję zimnym mlekiem, ale zawsze mam też Rennie pod ręką. To chyba jedyny środek na zgagę dozwolony w ciąży. I najważniejsze, że skuteczny :tak:

Do góry