reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zgaga w ciaży

Ja również polecam migdały, mleko pomaga,ale na krótki czas,mi po 2 godzinach zgaga powracała, brałam też ranigast i rennie, troszkę pomagało, wyczytałam gdzieś na forach,że migdały zapobiegają zgadze, spróbowałam i potwierdzm,że migdały są rewelacyjne na zgagę, no i są pyszne i zdrowe.

reklama
Muszę sobie dziś kupić migdały! Wczoraj wypróbowałam rennie i pomogło, ale trochę męczące że trzeba odczekać godzinę po posiłku z zażyciem tabletki :no:
Z mlekiem potwierdzam - 15 minut ulgi a potem jeszcze gorzej.
Lecę po migdałki, dzięki dziewuszki!
:-):-):-)

mnie znajoma opowiadała że jej pomogła bułka tarta- które podobno absorbowała zbyt dużą ilość kwasów...
ale najbardziej chyba trzeba jeść mniejsze posiłki..
ja zauważyła, że mączne potrawy zwiększają "ryzyko"

Dosłownie 5 min. temu przeglądałam różne strony w necie o ciąży :-)
I natknęłam się na - Dolegliwości ciążowe (ZGAGA), i właśnie wyczytałam że na zgage najlepsza jest rzodkiewka :-D
Ktoś sprawdzał?
Uwielbiam rzodkiewki, jem je bardzo często - i do tej pory problemów ze zgagą nie miałam :-)

bo najbardziej zgaga daje się we znaki w trzecim trymestrze...
a wcześniej to chyba bardziej indywidualnie....
ale np u mnie to bardzo zależy od rodzaju posiłku i jego wielkości...
(czyli to co piszą o odpowiednim komponowaniu pokarmów i małych porcjach to prawda:tak:)

Kobietki... moja zgaga to nie tylko zgaga ale Zzzzzgaga...
Na poczatku nie mialam pojecia co z nia zrobic. Bezustannie przez 1,5 tyg sie trzymala... a pomoglo mleko, mietowe mentosy i szersze ubranie... polecam;o)
Rennie pomagalo tylko na poczatku przy normalnej zgadze a teraz przy tym gigancie ... niestety nie.

Cześc dziewczyny. Ja brałam renni na zgage ale to tylko chwilowa ulga, wczoraj mój lekarz przepisał mi lek, wystarczy 1 tabletka na dzien tylko jest dosyc drogi okolo 30 zł hmm, Helicid. Oczywiscie ja zawsez czytam ulotki i potem panikuję, ale mam tak fajnego lekarza że moge z nim porozmawiac swobodnie o moich obawach i mówił że nie zawsez do konca nalezy wierzyc ulotkom, wiele z nich zawiera informacje na wyrost.. Lekarzowi ufam bo to dobry specjalista z kliniki, bo tam sie lecze od poczatku wiec raczej czlowiek odpowiedzialny (ma nadzieję). Zwykłe domowe sposoby w ogóle mi nie pomagają, więc chyba sobie tym pomogę. Wziełam jedną tabletkę wczoraj przed snem i dzisiaj jeszcze nie mialam zgagi ani razu. Mysle że bedzie ok :-). Oczywiście bedę brac jak najrzadziej jak tylko będe mogła, bo leki to leki zawsze jakaś chemia. Pozdrawiam!

reklama
Mi na zgage najlepiej pomaga siemie lniane. Ochydne w smaku ale wystarczy kilka łyków.
Hej, spróbowałam siemienia lnianego ,ale z mlekiem i powiem szczerze ,że to najlepsze wyjście-czułam sie bardzo dobrze , nawet w nocy nie przebudziła mnie zgaga. Chyba wolę to niż tablety:-). Szkoda, że sama wczesniej na to nie wpadłam hihi,..

Do góry