reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zgaga w ciaży

reklama
macie szczęście dziewczyny że coś Wam pomogło, ja próbowałam juz wszystkiego od mleka, migdałów, rzodkiewki do rennie, maloxa, gaviskonu , gastrotuss itd.itp. nawet na dietę przeszła ale jak zauważyłam że nawet po zwykłej niegazowanej wodzie mam zgage to sie poddałam, teraz mam cały żołądek i przełyk podrażniony, nic ciepłego nie moge bo tak jakbym żywą rane wrzątkiem zalewała. Jade na siemiu lnianym i rumianku co łagodzi mi ból żołądka ale zgaga niestety jest dalej, 4 rennie dziennie zjadam i czekam z niecierpliwością na rozwiązanie. Oczywiście po porodzie biegne na gastroskopie bo podejrzewam że z tego wszystkiego wrzodów sie nabawiłam. Miałam kiedyś refluks i zapalenie żołądka i dwunastnicy ale przy tym bólu co teraz mam to tamto to był pikuś

Mnie kochane na zgagę bardzo pomagało picie mleka,pod każdą postacią,czy to chłodne,czy to z płatkami,czy kakao.Piję go dużo,jak najwiecej.Polecam to BARDZO dobry sposób.

Umieram dziś normalnie
😕
Niejedno krotnie miałam zgagę i w ciazy i przed nią al dziś pali mnie tak że aż czuje to w ustach
😕
chyba normalnie nic mi nie pomoże
😕
piłam mleko, maślane i kefir, jadłam migdały, piłam cole, zjadłam len do ssania na zgagę i już nawet rennie i nic
😕
trwa to już z 5h
😕
macie jeszcze jakieś pomysły czym mogę sobie ulżyć? Chyba dziś będę spała na siedząco bo jak się położyłam to jeszcze gorzej pali
😕

Do góry