reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zgaga w ciaży

Witajcie dziewczyny. Właśnie mam zgage i strasznie chcialo mi sie pic. Wypilam pol litra Pepsi i gorzej mi po niej:wściekła/y: Chyba sprobuje mleka teraz bo zwariuje. Nigdy zgagi nie mialam a w ciazy juz 3 czy 4 raz..i widze ze dopiero sie zaczyna:szok:

reklama
Witajcie dziewczyny. Właśnie mam zgage i strasznie chcialo mi sie pic. Wypilam pol litra Pepsi i gorzej mi po niej:wściekła/y: Chyba sprobuje mleka teraz bo zwariuje. Nigdy zgagi nie mialam a w ciazy juz 3 czy 4 raz..i widze ze dopiero sie zaczyna:szok:

To ile masz tych dzieciątek na koncie, policz no dobrze:-)
Może pół litra nie pomaga tylko parę łyczków??
Ja zauważyłam, że rzeczywiście coś miętowego. Jak przepłuczę sobie usta płynem do ust - jest lepiej, ale na krótko. Chyba bedę gumę żuła cały czas.

dziewczyny....ale mam mega zgagę po... kanapce z czosnkiem :szok:
Wczoraj zjadłam wieczorem na to moje przeziębieńsko i całą noc miałam z głowy :-(

kurcze współczuję Wam tej wstrętnej zgagi!!
też mnie męczyła w pierwszej ciąży o tego stopnia,ze budziłam się w nocy z płaczem :sorry:
pomagało mi mleczko manti zakupione w aptece;-)!

Ja mam zgagę OBOJĘTNIE po czym. Czasami już od samego rana, tak sama z siebie. A wieczorem to mam ochotę się wywrócić na lewą stronę. Mała mi buszuje po prawej stronie, pod wątrobą...

MANTI- wypróbuję go na pewno! ;-)

Olcia a migdałów próbowałaś. One zobojętniają dczyn w żołądku i mi pomagają. A może to siła sugestii ?? Nie wiem

Nie próbowałam. Następne do listy: Migdaały

Patrzcie co jeszcze wyczytałam. Ale nie wiem co bym wolała: to czy zgaga.
"Jeśli zaczyna cię piec w przełyku, żuj zmieloną mieszankę kminku z majerankiem (stosunek 1:1)"

Ostatnia edycja:
Nie ma dnia żebym nie miała zgagi. I nie ważne czy jadłam coś czy nie. Po prostu się zaczyna. Ale na szczęście mi pomaga Manti :) chwilka ssania pastylki i przechodzi. A jak nie mam Manti pod ręką to jem surową marchewkę, ale trzeba ją dokładnie pogryźć. mi pomaga :)

reklama
Do góry