reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zgaga w ciaży

Pomogło mi na zgagę Manti (pyszne zreszta ;-)) i migdały zresztą też. Jak tylko czuję pieczenie w przełyku to jedno lub drugie- zależnie co pod ręką.

reklama
Tez mam STRASZNA zgage cala ciaze! I pomaga mi tez tylko i wyłącznie zimne mleko!
Dziennie wypijam go ok. 2 litrow. Przynajmniej zdrowo:-)!!

uhhh. kochane ostatnio cala noc gardlo mnie palilo ale to tylko raz sie zdarzylo <mysli??>.... raczej nigdy nie cierpialam na zgage, wiec sie zdziwielam ale przeszlo pieczenie i sie jak narazie nie pojawilo :)!!!

kilka razy miałam teraz zgage,ale mijała wmiare szybko...:-)
ale poprzednią ciaze miałam non top zgage....spałam w dziwnych pozycjach....3 ogromne poduchy i ciagle jadłam mietowe landryny...tonami dosłownie...haha...potem juz nie dawały nic wiec reni....ale zgaga itak była prawie do konca:szok:

Ja doświadczyłam co to znaczy mieć ZGAGE w czasie drugiej ciąży ,bo przy pierwszej ani razu jej nie zaznałam.A zaczeła się już w pierwszych tygodniach ciąży i skończyła z dniem narodzin mojej Julci.Stosowałam tak jak wiele z was reni,miętówki,zimne mleko,piłam tylko wode niegazowaną.
Pozdrawiam

Bardzo skuteczny na zgage i ciężaróweczki moga brać jest Maalox..
taka zawiesina - smakowo fuj :crazy: ale rezultaty zdumiewające...

Do niedawna pomagały mi tylko migdały ...ale przestały pomagać..

shiva a jestes pewna ze Alugastrin można brać w ciąży ???
Moj mąż przy chorobie wrzodowej brał rownież alugastrin ... troche ma skutkow ubocznych :eek:

reklama
witam jestem w 38 tyg ciazy i od 2 tyg mam zgage z ktora sobie nie moge poradzic:-( piecze jak cholerka juz nie daje rady nawet w nocy spac nie moge:-( prosze podpowiedcie jak z tym sobie poradzic? i czy to moze byc zwiastun zblizajacego sie porodu

Do góry