reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zgaga w ciaży

dziewczyny jak sobie z nia radzicie bo ja juz nie mam do niej sily...cokolwiek nie zjem zaraz mnie pali...nawet w nocy mnie budzi...normalnie jakas masakra...jestem w 30 tygodniu wiec jeszcze troszke mi zostalo i nie chcialabym sie tak meczyc az do konca ciazy...:-(

nie chce Cie martwic ale ja mialam zgage do samiutkiego konca.... nawet lezac na sali operacyjnej i czekajac na cesarke mialam zgage a nocy przed cesarka nie zapomne bo po lewatywie nie moglam juz ani mleka ani migdalow :-(
za to po porodzie przechodzi :tak::tak::tak:

reklama
no ja zgagi w czasie pierwszej ciazy to do konca zycia chyba nie zapomne tez bylam jakos w 40 tygodniu ciazy i przyszlo nagle az do samego konca... na mleko i przetwory mleczne nie moglam patrzec wiec bralam rennie... i prawie przez caly czas rzulam migdaly :) mi to bardzo pomagalo tak wiec polecam..

Hej ja też mialam zgagę do samego końca, nawet na sali porodowej. Mi nie pomagały ani mleko ani migdaly, ulge przynosilo mi jedynie rennie- powinnam dostac specjalne zniżki od producenta tyle ich kupowalam:):)Powodzenia

dziewczyny, mnie akurat zgaga nie męczy dość często, a jak się pojawia to w dość krótkim czasie wszystko wraca do normy- to chyba dlatego że moja mała ułożona jest pośladkowo ale za to mam inny urok ciąży a mianowicie strasznie nie przyjemne uczucie goryczy - gorzkiego smaku w ustach i nic ale to kompletnie nic na to nie pomaga:-(
czy któraś z WAS ma podobne dolegliwości?? jeżeli tak proszę podpowiedzcie jak sobie z tym radzić

Witam,
Od jakiegośc czasu nie mogę praktycznie nic zjęść ponieważ zaraz po zjedzeniu mam mdłości i promieniujący ból żołądka- myślicie że to zgaga? dodam że jestem w 11 tc od poczęcia

nie wiem czy to zgaga, ale jeśli tak to Cie nie pocieszę

zgaga to jedyny objaw ciązy jaki miałam i towarzyszył mi od ok 10 tc do samego porodu :-(, początkowo pomagała woda mineralna a potem to już nic nie pomagało:no:

Mi na zgagę pomagały zwyczajne cukierki miętowe, lepiej niż rennie, który można śmiało brać w ciąży.A miałam naprawde silne zgagi...

Witam, prosze o poradę, od rana do wieczora mam ogromną zgagę, nic prawie nie jem bo nie mogę przez zgagę właśnie. Biore ranigast, ale już przestał działać, piję mleko...na chwilę łagodzi ale zaraz powraca ból, migdały też nie pomagają. A wystarczy że się schyle po coś to strasznie pali...prosze...może macie jakieś sprawdzone sposoby.? To moja druga ciaża...w pierwszej pomagał mi ranigast :).

reklama
Do góry