reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

zespół policystycznych jajników

Ja go badałam i lekarz nie określił mi dnia cyklu dla tego hormonu-chodziło tylko o sprawdzenie i miałam go za dużo ale nie pamietam o ile.

reklama
Uzyskano echo macicy o wymiarze trzonu: długości 68mm, grubości 27mm, echogeniczność jednorodna. Obraz endometrium o szerokości echa do 4mm z zatartym echem centralnym i widocznym regularnym halo w mięśniówce. Oba przydatki bez cech torbieli. Jajniki drobno pęcherzykowate: prawy 39x21mm z 9 mm pęcherzykami Graafa, lewy 30x15mm z 6-7 mm pęcherzykami Graafa. Cech wolnego płynu w dole jamy brzusznej nie zarejestrowano. Całość obrazu przemawia za narządem rodnym z niski endometrium i brakiem cech dojrzewania pęcherzyków Graafa w obu jajnikach. Badanie robiłam w wrześniu 2010r. prywatnie bo lekarka nie chciałam mnie zbadać, a o skierowaniu na badania już nie wspomnę.

Mam prośbę powiedzcie czy wszytko jest ok u mnie po badaniu usg:-(

Dotka zapłaciłam 70zł (dopochwowo i takie normalne usg jamy brzusznej), tyle to już wiem od lekarza. Zobaczymy co powie już w ten wtorek jak zobaczy wyniki badań;-)

a masz zdjecia do usg wtedy cos wiecej moze moglabym pwoiedziec, bo z opisu tylko tyle

pisalas swoje wyniki badan tu bo juz nie pamietam, jesli nie to napisz chetnie obejrze :) i napisz w ktorym dc robilas bo to wazne

usg.jpg

Estradiol 230,3 pmol/l faza folikularna: 46.0-607.0
faza owulacyjna: 315.0-1828.0
faza lutealna: 161.0-774.0

FSH 3,46 U/l faza folikularna: 3.5-12.5
faza owulacyjna: 4.7-21.5
faza lutealna: 1.7-7.7

Prolaktyna 174,8 mU/l 127-637

heeej dziewczyny! od 8-18.30 na uczelni, koszmar jakiś! na szczęście teraz 3 tyg przerwy od szkoły, jee;) jakiś dzisiaj humor mam do dupy, pewnie przemęczona jestem. I wiecie co? okresu dalej nie mam. :/

reklama
no to juz chyba 36 dc, mysle ze do 40 jeszcze spokojnie mozesz czekac, no chyba ze chcesz do ginka napisac jutro

Do góry