reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zespół policystycznych jajników

masz racje! kurde, sama nei wiem jak ja to wyliczyłam, przepraszam! Z takim stosunkiem to już w ogóle wyniki klawe! :)
niech Twój gin to lepiej zobaczy, bo może masz PCO, ale nie PCOS i jedynym Twoim problemem są policystyczne jajniki ;) właśnie testo masz w normie, więc może trądzik ma jakieś inne podłoże.

reklama
Nie mam pojęcia.. ja mam PCOS a nigdy nie miałam problemów z trądzikiem ;/ PCO to po prostu policystyczne jajniki, czyli takie na których masz dużo pecherzyków i żadnego dominującego. PCOS to jajniki plus jeszcze hiperprolaktynemia i wiele innych czynników, to S oznacza syndrom, czyli coś bardziej przewlekłego. Mi lekarz tłumaczył, że można mieć PCO a niekoniecznie PCOS. Ale z drugiej strony PCOS może ujawnić się w różnym wieku.. i nie wiem czy PCO prowadzi do PCOS.
Ja mam PCOS, ale świadczy o tym tylko stosunek hormonów i policystyczne jajniki, do tego podwyższona prl (co można mieć również bez PCOS) .. Miałam regularne miesiączki zawsze (nie licząc tej teraz..;/), nei mam otyłości, trądziku czy owłosienia.
Najlepiej zapytaj gina i on Ci to wyjaśni, ja powtarzam mneij więcej to co usłyszałam o swojego, gdy miałam dopiero podejrzenie PCO(S) pare miesięcy temu. :)

Dokładnie :) nie martw się i nie schizuj, wszystko będzie okej! :)
ja wizyte u gina mam dopiero w marcu, chyba że wcześniej zobacze 2 kreski.. :))

mam wielką nadzieję Dotka, że wizyta będzie wcześniej :D że raz dwa zobaczymy II grube krechy! :)
chodzisz prywatnie czy na NFZ?

Heji dziewczynki! Ja pisze po porade.. bylam u gina na usg po strasznym kilkudniowym bolu jajnika i 11dc moje usg wyglada tak jak ponizej. Gin powiedzial ze ten najwiekszy pecheryzk po lewej ma dopiero 1cm czyli jest w polowie dojrzewania i jest dziwnie podzielony.. czy ktoras z Was wie co to oznacza i czy wyglad jajnikow jest prawidlowy? gin cos przebakiwal ze nie powinnam miec tylu pecherzykow;(

Wiesz co moje jajniki wyglądają inaczej-są większe i mają sporo pęcherzyków dookoła a u Ciebie są pęcherzyki nierównej wielkości a tak wydglądają prawidłowe jajniki bo to rosnące pęcherzyki do kolejnego cyklu.

reklama
Zoszka nie widze jaka wielkosc maja twoje jajniki, moje na dlugosc maja 3,5 cm i jest to w normie. Co do pecherzykow, ten podzielony faktycznie jakis inny ale nie wiem czy to ma wplyw na ciaze blizniacza. Co do pecherzykow to chyba sa ok, chocicaz z tego co sie orientuje to powinno byc widocznych 6-7 ponoc powyzej moze swiadczyc o PCO ale tez nie koniecznie.

Czy ktoras z was badala hormon - Androstendion? jesli tak to w którym dc sie go powinno badac?

Do góry