reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zespół policystycznych jajników

Ja go badałam i lekarz nie określił mi dnia cyklu dla tego hormonu-chodziło tylko o sprawdzenie i miałam go za dużo ale nie pamietam o ile.

reklama
Uzyskano echo macicy o wymiarze trzonu: długości 68mm, grubości 27mm, echogeniczność jednorodna. Obraz endometrium o szerokości echa do 4mm z zatartym echem centralnym i widocznym regularnym halo w mięśniówce. Oba przydatki bez cech torbieli. Jajniki drobno pęcherzykowate: prawy 39x21mm z 9 mm pęcherzykami Graafa, lewy 30x15mm z 6-7 mm pęcherzykami Graafa. Cech wolnego płynu w dole jamy brzusznej nie zarejestrowano. Całość obrazu przemawia za narządem rodnym z niski endometrium i brakiem cech dojrzewania pęcherzyków Graafa w obu jajnikach. Badanie robiłam w wrześniu 2010r. prywatnie bo lekarka nie chciałam mnie zbadać, a o skierowaniu na badania już nie wspomnę.

Mam prośbę powiedzcie czy wszytko jest ok u mnie po badaniu usg:-(

Dotka zapłaciłam 70zł (dopochwowo i takie normalne usg jamy brzusznej), tyle to już wiem od lekarza. Zobaczymy co powie już w ten wtorek jak zobaczy wyniki badań;-)

a masz zdjecia do usg wtedy cos wiecej moze moglabym pwoiedziec, bo z opisu tylko tyle

pisalas swoje wyniki badan tu bo juz nie pamietam, jesli nie to napisz chetnie obejrze :) i napisz w ktorym dc robilas bo to wazne

usg.jpg

Estradiol 230,3 pmol/l faza folikularna: 46.0-607.0
faza owulacyjna: 315.0-1828.0
faza lutealna: 161.0-774.0

FSH 3,46 U/l faza folikularna: 3.5-12.5
faza owulacyjna: 4.7-21.5
faza lutealna: 1.7-7.7

Prolaktyna 174,8 mU/l 127-637

heeej dziewczyny! od 8-18.30 na uczelni, koszmar jakiś! na szczęście teraz 3 tyg przerwy od szkoły, jee;) jakiś dzisiaj humor mam do dupy, pewnie przemęczona jestem. I wiecie co? okresu dalej nie mam. :/

reklama
no to juz chyba 36 dc, mysle ze do 40 jeszcze spokojnie mozesz czekac, no chyba ze chcesz do ginka napisac jutro

Do góry