reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

zespół policystycznych jajników

Dotka wszystko wiem:-). Ja to robię za namową jednej dziewczyny z forum tak z ciekawości co się dzieje. I doszłyśmy do wniosku że to teraz może mam owulkę ale to ciągle są przypuszczenia.

reklama
może u mnie też tak będzie, ale aż dziwinie, zawsze tak regularnie i "czułam" miesiączke już pare dni wcześniej. ;/ A teraz kompletnie nic!
aaa Dotka super, że tak się ułożyło u Ciebie :) teraz już będzie tylko lepiej! :) ja się tak czułam w poniedziałek, że nareszcie jakaś dobra wiadomość od gina! :D musi być okej! u każdej z nas :))

Melduję się z moimi wynikami:

TSH: 3,72 N: 0,27 - 4,20
Testosteron: 0,294 N: 0,06 - 0,82
FSH: 5,04 N: 1,9 - 12,5
LH: 7,08 N: 2,4 - 12,6
Estradiol: 92,27 N: 24,5 - 195

dziewczyny które macie PCO, czy z moje wyniki wskazuja na to?? prosze o interpreytacje

Estradiol 230,3 pmol/l - w fazie owulacyjnej poniżej normy, w fazie folikularnej i lutealnej w normie
FSH 3,46U/l- w fazie folikularnej poniżej normy, owulacyjnej poniżej normy i lutealnej w normie
Prolaktyna 174,8mU/l - w normie.
to moje wyniki może coś podpowiedzą, ja też poproszę o interpretacje :-)

Ostatnia edycja:
to ciezko w takim razie cos powiedziec, kurcze do czego to doszlo ze same sie leczyc musimy i latac na badania, ehh :/

JESTEM! wpadłam do domku, szybkie kanapki, bo umierałam z głodu i już piszę! :)

Dotka, testosteron masz w normie i super, mój lekarz powiedział, że to mega ważne, rozumiem, że nie masz problemów z owłosieniem itd?? Bo to między innymi powoduje nadmiar testostronu. U Ciebie na PCOS wskazuje zły stosunek LH:FSH, masz prawie 2, a stosunek od ok. 1,5 do 3 wskazuje na PCOS, gdy jest okej to powinien wynosić coś koło 1. U mnei wynosił prawie 3.. ;/ Reszta wyników w normie, więc raczej okej. Mam nadzieję, że chociaż trochę Ci pomogłam :)

reklama
Jagausiu jak Ty policzylas ten mój stosunek, mi wychodzi 1,4.
No wlasnie dziwi mnie ten testosteron - klopotow z owlosieniem nie mam, tylko ttradzik mi sie pojawia na plecach i wlasnie nie wiem od czego. Myslalam ze to przez wysoki testo. a on w normie, to juz zglupialam :/

Do góry