reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zespół policystycznych jajników

Dotka wszystko wiem:-). Ja to robię za namową jednej dziewczyny z forum tak z ciekawości co się dzieje. I doszłyśmy do wniosku że to teraz może mam owulkę ale to ciągle są przypuszczenia.

reklama
może u mnie też tak będzie, ale aż dziwinie, zawsze tak regularnie i "czułam" miesiączke już pare dni wcześniej. ;/ A teraz kompletnie nic!
aaa Dotka super, że tak się ułożyło u Ciebie :) teraz już będzie tylko lepiej! :) ja się tak czułam w poniedziałek, że nareszcie jakaś dobra wiadomość od gina! :D musi być okej! u każdej z nas :))

Melduję się z moimi wynikami:

TSH: 3,72 N: 0,27 - 4,20
Testosteron: 0,294 N: 0,06 - 0,82
FSH: 5,04 N: 1,9 - 12,5
LH: 7,08 N: 2,4 - 12,6
Estradiol: 92,27 N: 24,5 - 195

dziewczyny które macie PCO, czy z moje wyniki wskazuja na to?? prosze o interpreytacje

Estradiol 230,3 pmol/l - w fazie owulacyjnej poniżej normy, w fazie folikularnej i lutealnej w normie
FSH 3,46U/l- w fazie folikularnej poniżej normy, owulacyjnej poniżej normy i lutealnej w normie
Prolaktyna 174,8mU/l - w normie.
to moje wyniki może coś podpowiedzą, ja też poproszę o interpretacje :-)

Ostatnia edycja:
to ciezko w takim razie cos powiedziec, kurcze do czego to doszlo ze same sie leczyc musimy i latac na badania, ehh :/

JESTEM! wpadłam do domku, szybkie kanapki, bo umierałam z głodu i już piszę! :)

Dotka, testosteron masz w normie i super, mój lekarz powiedział, że to mega ważne, rozumiem, że nie masz problemów z owłosieniem itd?? Bo to między innymi powoduje nadmiar testostronu. U Ciebie na PCOS wskazuje zły stosunek LH:FSH, masz prawie 2, a stosunek od ok. 1,5 do 3 wskazuje na PCOS, gdy jest okej to powinien wynosić coś koło 1. U mnei wynosił prawie 3.. ;/ Reszta wyników w normie, więc raczej okej. Mam nadzieję, że chociaż trochę Ci pomogłam :)

reklama
Jagausiu jak Ty policzylas ten mój stosunek, mi wychodzi 1,4.
No wlasnie dziwi mnie ten testosteron - klopotow z owlosieniem nie mam, tylko ttradzik mi sie pojawia na plecach i wlasnie nie wiem od czego. Myslalam ze to przez wysoki testo. a on w normie, to juz zglupialam :/

Do góry