reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

zespół policystycznych jajników

Czy ktoś brał może ten lek i jak długo trzeba było czekać na rezultaty? Pomocy bo nie mam siły czekać

Ostatnia edycja:
reklama
Ja brałam i przy nim zaszłam w ciążę.Metformax brałam wtedy w sumie półtora miesiąca(do testu pozytywnego).Prócz tego brałam jeszcze clostylbegyt i metformax

Dzięki za pociechę bo ja troszkę jestem podłamana czytałam że inne dziewczyny biorą nawet rok i dłużej , Co to jest to clostylbegy? czemu ma służyć?:-D

Clo - to lek przyjmowany przeważnie od 3-7dc, który powinien doprowadzić do owulacji - u mnie działa - po nieowulacyjnych cyklach, po clo miałam owulację co prawda raz ciąża biochemiczna a teraz czekam na wynik staranek ale przynajmniej coś urosło. Jest to lek podstawowy, może wpływać źle na wzorst endometrium. Zaczyna się przewaznie od 1 tabletki dziennie - teoretycznie z monitoringiem cyklu. Przy braku wyników przez 6 miesięcy nalezy lek odstawić i spróbować innym.

Dzięki za odpowiedź ja podobno mam tylko część hormonów w złych ilośćiach podobno metformax ma pomóc ale sama jestem ciekawa jak długo to potrwa

Witam, chciałabym sie do Was dołączyć
od 1,5 roku wiem że mam pco, teraz jestem pierwszy cykl na clo
mam nadzieje że mnie przyjmiecie do grona swojego :)

Witaj ! ja o PCO wiem 6 miesięcy od dwóch biorę metformax , robię testy owulacyjne, sama nie wiem czy są miarodajne , wychodzą różnie dwa te same testy w tym samym dniu z tego samego opakowania i tego samego materiału do badań, czy ktoś ma może doświadczenie z tymi testami?

Black opal i miesia witajcie:)
brałam CLO kilka miesiecy, za 5tym razem sie udalo-byla owu, w ciąze zaszłąm jak odstawiłam ale to inna historia:-(
powodzenia wszytskim starającym sie zycze!!!

reklama
Witaj ! ja o PCO wiem 6 miesięcy od dwóch biorę metformax , robię testy owulacyjne, sama nie wiem czy są miarodajne , wychodzą różnie dwa te same testy w tym samym dniu z tego samego opakowania i tego samego materiału do badań, czy ktoś ma może doświadczenie z tymi testami?
Hej tez mam PCO i tak się słada ze przy tej chorobie nie robi się testów owulacyjnych! to wywalanie pieniędzy w bloto! PCO charakteryzuje się stałym podwyzszeniem lh - hormonu, który wyłapuje wlasnie test owulacyjny.
Jeśli faktycznie masz PCO to test zawsze będzie mial 2 kreski...czy po @, czy w okolicy owulacji czy przed @.To mnie zastanowilo, dlaczego zawsze mam 2 kreski...spytalam lekarza a on wlasnie mi to wytłumaczył...i dodal ze trzeba się skupic na monitoringu a nie na testach.

Do góry