reklama
magdalenka38
Fanka BB :)
Clo - to lek przyjmowany przeważnie od 3-7dc, który powinien doprowadzić do owulacji - u mnie działa - po nieowulacyjnych cyklach, po clo miałam owulację co prawda raz ciąża biochemiczna a teraz czekam na wynik staranek ale przynajmniej coś urosło. Jest to lek podstawowy, może wpływać źle na wzorst endometrium. Zaczyna się przewaznie od 1 tabletki dziennie - teoretycznie z monitoringiem cyklu. Przy braku wyników przez 6 miesięcy nalezy lek odstawić i spróbować innym.
Witaj ! ja o PCO wiem 6 miesięcy od dwóch biorę metformax , robię testy owulacyjne, sama nie wiem czy są miarodajne , wychodzą różnie dwa te same testy w tym samym dniu z tego samego opakowania i tego samego materiału do badań, czy ktoś ma może doświadczenie z tymi testami?
reklama
Hej tez mam PCO i tak się słada ze przy tej chorobie nie robi się testów owulacyjnych! to wywalanie pieniędzy w bloto! PCO charakteryzuje się stałym podwyzszeniem lh - hormonu, który wyłapuje wlasnie test owulacyjny.Witaj ! ja o PCO wiem 6 miesięcy od dwóch biorę metformax , robię testy owulacyjne, sama nie wiem czy są miarodajne , wychodzą różnie dwa te same testy w tym samym dniu z tego samego opakowania i tego samego materiału do badań, czy ktoś ma może doświadczenie z tymi testami?
Jeśli faktycznie masz PCO to test zawsze będzie mial 2 kreski...czy po @, czy w okolicy owulacji czy przed @.To mnie zastanowilo, dlaczego zawsze mam 2 kreski...spytalam lekarza a on wlasnie mi to wytłumaczył...i dodal ze trzeba się skupic na monitoringu a nie na testach.