reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

zespół policystycznych jajników

reklama
Witam:) W środę dowiedziałam się, że mam PCO, hiperprolaktemię czynnościową, hiperinsulinemię. O stycznia 2008 wiem, że mam hashimoto. W lipcu straciłam w 10 tyg nasze maleństwo. Dostaje euthyrox, bromergon (od wczoraj), clo i od 16dc mam duphaston. Mamy się starać - zobaczymy co z tego wyjdzie. Zastanawiam się czy przy takich wynikach w ogóle powinnam zachodzić w ciążę. Gin nie widzi przeciwskazań:confused:

magdalenka ja też mam hashimoto od stycznia 2006. Biorę codziennie euthyrox, piewrszą ciąże straciłam w 11 tygodniu (w grudniu 2007), teraz się staramy i na razie nic, ale dopiero od grudnia 2008 trafiłam na dobrego lekarza - przepisał mi duphaston od 16 dc. Ja do tego biorę jeszcze olej z wiesiołka od 1 dc do owulacji i czekam - mam nadzieję, że teraz już pójdzie szybciej

witam i ja.Mam podejzenie PCO wiec wnikliwie wczytuje sie w temat. Narazie dostalam skierowanie na badanie hormonow i one powinny troszke rozjasnic moja sytuacje.Obraz jajnikow na usg, problemy zowulka gigatradzik popchnely mojego nowego ginka by sprawdzil czy to nie PCO u mnie.
Od 7 miesiecy wraz z mezem staramy sie odzidziusia i niestety nam nie wychodzi. A 20 marca zostalismy rodzicami aniolka ktory odszedl od nas w 6tc...

Netula witaj.Przykro mi że ztraciliście aniołka.Życzę Ci by jednak badania hormonów nie potwierdziły PCO bo jak dla mnie to jest uciążliwa przypadłość-to nie choroba.Oby nowy gin pomógł Wam jak najszybciej znaleźć przyczynę a potem zaproponował konkretne leczenie.

dzięki:) ja mam chorobę hashimoto - autoimmunologiczną - tsh w normie -hiperprolaktemia czynnościowa - początkowy wynik niewiele ponad normę od paru dni biorę bromergon.
U mnie chorobę Hashimoto wykryto przez przypadek pół roku po urodzeniu dziecka. Obecnie biorę Euthyrox 75 i Clostilbegyt (na owulację), ponieważ po 2,5 letnich bezowocnych staraniach o drugą dzidzię zdecydowaliśmy się z mężem na inseminację. Z tego, co się orientuję, to ważne, aby hormony przed i w czasie ciąży były zawsze w normie.

Dziewczyny a wy będąc w ciąży brałyście jakieś leki? Ja co prawda zaszłam w ciążę ale niestety w piątek miałam zabieg łyżeczkowania bo ciąża obumarła (11 tydz). Nie brałam nic podczas ciąży, jedynie witaminy.

netula i jak wyniki hormonow?
ja podobnie jak anulka bralam od poczatlu ciazy nospe i duphaston przez 3mce bodajze

reklama
Dziewczyny a wy będąc w ciąży brałyście jakieś leki? Ja co prawda zaszłam w ciążę ale niestety w piątek miałam zabieg łyżeczkowania bo ciąża obumarła (11 tydz). Nie brałam nic podczas ciąży, jedynie witaminy.
Ja od poczatku jak tylko nie dostalam miesiaczki w 28 dniu dostalam duphaston i acard(na rozrzedzenie krwi) i lekarz zabronil mi brac witaminy w kapsulkach...powiedzial ze nic nie pomagaja dziecku a tylko moga mu szkodzic a ja jak sie bede dobrze odzywiac to nie bede miala anemii. Nie martw sie ja tez stracilam dzidziusia ale teraz jestem w 20 tyg ciazy i wszystko dzieki tym lekom :) Po poronieniu odczekalam 3 miesiace bralam clostibegyt i udalo sie za 1 razem :)

Do góry