reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zespół policystycznych jajników

Mycha
Gratulaaaaacje!!!!!!!! Jak miło usłyszeć, że komuś z PCO się udało.
Teraz priorytet, żebyś szczęśliwie donosiła no i oczywiście coby maleństwo było zdrowe. Cieszę się z całego serca i życzę powodzenia.
3m się a właściwie to 3mcie się :happy: :happy: :happy: :happy: :happy:
Oby nas więcej dołączyło do grona ZWYCIĘŻCZYŃ :-) :-) :-) :-) :-) :-)

reklama
jeśli faktycznie dostaniesz w ciągu paru dni, to może faktycznie nie warto - tyle tylko, że lekarz mógłby zobaczyć na USG, co tam jest teraz w środku - a ciekawie pewnie nie jest, jak 3 m-ce bez @ :confused:

Trzymam kciuki Kasandra, co by miesiączka na dniach przyszła :-)

No chyba, ze u Ciebie też miałyby być 2 krechy......... czego serdecznie zyczę :)

MYCHA1980 GRATULUJĘ Z CAŁEGO SERCA I TRZYMAM KCIUKI BY TO MALEŃKIE SZCZĘŚCIE POD TWOIM SERCEM ROSŁO ZDROWO.A ja biorę od wczoraj metformax a od następnego cyklu clostilbegyd.Gin jednak powiedział że nie mam się na 100%nastawiać że się uda już w przyszłym miesiącu bo tee moje jajniki robią co chcą i muszą się troszkę uspokoić.

Mycha - GRATULUJĘ :-)

dziewczyny ja też walczyłam z PCO :zawstydzona/y: i jak widać jestem w ciąży BA będę miała bliźniaki :tak:
grunt to dobry lekarz i dobre leki :-)
powodzenia
trzymam kcuki za każdą z Was :tak:

Dziewczyny, skonfrontujcie to PCO z innym lekarzem - u mnie okazało się, że to lipa - nie mam takich zmian jak mi przypisywał mój "ukochany" lekarz. Ważne jest zdrowe podejście - ja wierzyłam bezgranicznie - skutek dwa aniołki - w każdym razie kariotyp ok więc szukam dalej - nie wolno się poddawać! Dla mnie teraz w wyborze lekarza jest to jakie ma "zasługi" w leczeniu niepłodności. Buziole dla wszystkich przyszłych mamuś - wierzę, że nam się uda!

moniolek masz racje że dobry lekarz to jest bardzo ważne.Od poprzedniego gina słyszałam że jest OK że mam się nie martwić tylko współżyć w połowie cyklu......Zmieniłam go na obecnego i od razu zaczęły się badania które niestety potwierdziły przypuszczenia gina-PCO i to z wieloma objawami które poprzedni gin olewał.Zmarnowałam 3lata przez jego podejście.Ale teraz zaczynam leczenie z potwornym strachem ale chcemy drugiego bobaska.

WITAM
ciesze się , że znalazłam ten wątek bo moje drogie powiększam wasze grono.
Właśnie się dowiedziałam, że z drugim dzidziolkiem będzie problem a bardzo chcemy.

Kubuś to dar od losu. Byłam wtedy zupełnie nie świadoma tego, że coś jest nie tak.

Zawsze miałam problem z @ ale lekarze wymyślali cuda na kiju i żaden nie wpadł na mądry pomysł. Zaprzestałam leczenia bo już mnie wkurzali. Szprycowali mnie tab anty i to wszystko na co było ich stać.

Do obecnego gina trafiłam jak już byłam w ciąży i teraz na kontroli okazało się, że nie jest dobrze. W pon ide na badania hormonów i zobaczymy co tam wyjdzie.

Wiem pozytywne myślenie i nie nakręcanie się niepotrzebnie najlepiej sprzyja zafasolkowaniu ale jak człowiek jest już świadomy to jest problem z tym wrzuceniem na luz.

Ja @ miałam nawet co pół roku teraz po ciąży miałam 2 razy i cisza. Ale może los drugi raz nam poszczęści

Pozdrawiam

Dziewczyny jeżeli mogę coś doradzić zwłaszcza tym z południa Polski to polecam prof. Skrzypulec z Mikołowa. Mi bardzo pomogła, co zresztą widać na załączonym suwaczku:-)

Witam!
Dawno mnie nie było na bb. U mnie tez sie okazało ze mam pco a przez ponad rok latałam po lekarzach i mi móeili ze mam blokade psyhiczną ... ale ja przeczówałam ze cos jest nie tak no i wyszło! zmieniłam lekarza i jego pierwsze pyatnie to było "dziecko czy ty wogule jejeczkujesz"? w lutym zrobił mi laparoskopie i teraz biore clo i duphaston. od nastepnego cyklu tylko duphaston bo jajka są ale nie pękają a on ma mi teraz to unormowac i spowodowac pekanie jesli nie to pregnyl za 2 miesiące. Mam nadzieję ze niedługo cos sie pojawi w moim brzuszku :-) ale mam byc cierpliwa a z tym jest ogromny problem zaraz miną 2 lata od rozpoczęcia starań a tu nic....

reklama
Do góry