reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zespół policystycznych jajników

azorek super że super :-)

Aga wierzę że po laparoskopii wszystko będzie dobrze :-)

kasia.natka jak będziesz blisko to zobaczysz że nie da się codziennie pisać nic... dalej nic... nic... a ty będziesz chciał być po ;-)
byłam dziś u położnej i na razie nie ma szans na poród... więc załapię się na kwiecień... i coś czuję że na wywołanie też... :-(

reklama
azorek dobrze że wszystko dobrze
aga nadzieja i trochę wyluzowania psychicznego czynią cuda, trzymam mocno kciuki
abed życze abys w końcu przytulila swojego malucha i lekkiego porodu

Witajcie dziewczynki, spieszę meldować, iż rezultat teściku ciążowego na razie ujemny :( ale @ nadal brak więc nie tracę nadziei mimo zerowych objawów czegokolwiek (i na @ i na ciążę). Może przez wyjazd mi się owu przesunęła...

Aga ja też jestem po laparce (teraz pierwszy pełny cykl mi się kończy po niej) i jedyne czego żałuję, to że nie zrobiłam jej wcześniej tylko cały czas na lekach regulujących wszystko na siłę. Naprawdę po zabiegu odżyłam ze zwątpienia i zauważyłam u siebie wreszcie objawy owu a pierwsza @ (ta z cyklu z laparką) przyszła sama i w terminie 30 dni!!!!!! myślałam, że oszaleję ze szczęścia bo moje cykle trwały nawet po 80-90 dni i wszystko na siłę wywoływane tabsami. Tak więc głowa do góry i zobaczysz jak szybko ujrzysz 2 kreseczki na teście :)

Azorek jak czytałam Twój opis wizyty to myślałam, że z krzesła spadnę, obyś następnym razem nie musiała fikołków robić ;)

Abed życzę szybkiego i bezbolesnego porodu :) kiedy jest pełnia księżyca? bo ponoć wtedy dzieciaczki się spieszą wyjątkowo do wyjścia :D

Dziewczyny, bardzo Wam dziękuję za wsparcie. Kochane jesteście! :tak:
K@ti@ jest się czego obawiać? Bo ja od wczoraj po wizycie u anestezjologa przerażona jestem :(
Jak szybko doszłaś do siebie? Ja zaplanowałam zwolnienie tylko 6 dni po zabiegu...

Aga zupełnie nie masz się czego obawiać - dla mnie najgorsza w tym wszystkim była konieczność zrobienia lewatywki :p
usypiają Cię (wcześniejsza wizyta anestezjologa też mnie przeraziła) i jak się obudzisz boli tylko gardło po rurce intubacyjnej i płuca po tym gazie co wypełniają Ci brzuszek. A wszystko to do zupełnego zniesienia nawet bez leków przeciwbólowych!!!! po wszystkim pierwsza doba jest ciężka w sensie bólu, ale boli tylko brzuch na dole i te płuca...wszystko nie gorsze od comiesięcznych bóli przy @ Ja po 3 dniach poszłam do pracy (praca przy biurku) i teraz mam wrażenie, że ciężej znoszę przeziębienie czy grypę niż tą operację.
Naprawdę warto bo efekt rewelacyjny - sama zobaczysz!!!!!

kasia.natka zrozumiesz już nie długo ;-) zwłaszcza jak się nastawisz że się urodzi wcześniej ;-) a jak powiedziałaś rodzinie i znajomym dokładną datę to z dwa tygodnie przed rozmowy będą się zaczynały jeszcze nie urodziłaś?? a ty chcesz ale nie zależy to od ciebie...

chyba już jest po pełni... a lewatywa mi nie grozi bo w Anglii z tego co wiem tego nie praktykują... no i dostęp do środków przeciw bólowych też jest jak chcesz...
a ja dalej nic...

abed na dzień dzisiejszy nie nastawiam się że urodzę wcześniej, nawet wolałabym tak w okolicy terminu ale tak jak mówisz być może im bliżej tym niecierpliwiej będę wypatrywać końca ;-)

reklama
abed ale nie powinni cie juz trzymac dluzej jak do 42tyg wiec max 2 tyg i dzidzia bedzie z wami:tak::-) i nie nie robia u nas lewatywy przed porodem wiem ze w pl trzeba swoja przyniesc na porod hehehe ja tam sensu nie widze i tak stresik sie pojawia na porodowce to po co dokladac z lewatywka;-):sorry:
i z moich obserwacji wynika ze juz niebawem powinna sie u nas na watku pojawic kolejna zaciazona:-D trzymam wiec kciuki i zebysmy tu szybko jakies II ogladaly:tak::-D

Do góry