reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zespół policystycznych jajników

Dziewczyny mam do was pytanie: Codziennie bolą mnie jajniki, oczywiscie na ostatniej wizycie nie pamietałam żadnego pytania, które chciałam zadac gince, wiec sprawdziłam w necie. Mój S mnie ściga za czytanie netu, bo wymysłam poźniej głupoty:szok: No ale do brzegu: otóz wyczytałam tam, że bedąc w ciazy i jak sie ma PCO to to jest normalne, ze jajniki bolą....
Czy Wy tez tak macie, miałyscie?

reklama
kruszka ja tak mam:zawstydzona/y: mialam silne te bole ze ledwo moglam chodzic i dla tego w 7 tyg bylam na skanie bo mysleli ze ciaza pozamaciczna byla:nerd: i tez mam takie mocne ciagniecia przy jajnikach tak mnie w dol sicaga jak np za szybko wstane. pani na usg mnie "pocieszyla" ze tak juz bedzie cala ciaze raz lepiej raz gorzej:baffled:

katia jak wyniki bety??? haloooo

Kruszka internet można i trzeba czytać bo na prawdę jest tu mnóstwo wartościowych informacji i wskazówek tylko trzeba czasem poczytać więcej żeby móc zweryfikować informacje, sięgnąć do kilku źródeł bo wiadomo że każda ciąża jest inna więc i objawy/dolegliwości są różne :tak: na pewno nie wszystko można od razu brać do siebie i panikować

kruszka ja tak mam:zawstydzona/y: mialam silne te bole ze ledwo moglam chodzic i dla tego w 7 tyg bylam na skanie bo mysleli ze ciaza pozamaciczna byla:nerd: i tez mam takie mocne ciagniecia przy jajnikach tak mnie w dol sicaga jak np za szybko wstane. pani na usg mnie "pocieszyla" ze tak juz bedzie cala ciaze raz lepiej raz gorzej:baffled:

katia jak wyniki bety??? haloooo

Dzieki dziewczyny, to niech sobie juz boli, wszystko zniose dla moich Skarbków. Tak wogóle to nie moge sie już doczekac, kiedy je znów zobaczę. Na razie nie mówilismy rodzinie o bliźniakach, ale po USG w 12 t.c. jesli wszystko bedzie ok to powiemy:-)

Rzeczywiście katia cos milczy, a napiecie rosnie. Czekamy....

kruszka tym bardziej u ciebie moze byc odczuwalne takie pobolewanie ty nosisz 2 szkraby pod serduchem to i macica nieco szybciej musi rosnac:tak:z amelkowna w ciazy bylam bardzo wyczulona na takie bzdety i wiele sobie wkrecalam a tez okazalo sie ze to zrosty i inne tam takie i teraz juz nawet nie zwracam zbytnio uwagi orzynajmniej staram sie sobie nie wkrecac nic bo po co mam sobie stres dokladac:tak:;-)

dziewczynki moje rozczaruję Was niestety bo beta wyszła <1 :no::no::no::no::no::no::no:
najgorsze w tym wszystkim jednak jest to, że mój progesteron wynosi 0,20 więc tragicznie nisko jak na 2 fazę cyklu (powinno wyjść min.15) i to mnie bardziej dobiło niż ta beta....przecież z takim poziomem to nie mam szans na ciążę - przeryczałam wczoraj pół dnia bo i ta laparoskopia i hormony, które łykam widać na nic to wszystko :(
dziś na własną odpowiedzialność zaczęłam brać Luteinę i zobaczymy co będzie (2 x dziennie dowcipnie)...sama nie wiem co mam o tym myśleć, bo dziś 35 d.c. zero objawów nadal, jajniki bolały w weekend tak jak pisałyście powyżej, więc nie wiem czy czekam na @, czy na owu czy co....(pomijam fakt 5 pozytywnych testów owu pod rząd prawie 2 tygodnie temu...)

smutno mi bardzo :-(

Katia rozumię że Ci smutno ale wierzę że nadzieje twoje za chwilkę otrząsną się i już w niedalekiej przyszłości uda się i będziesz miała pod serduchem dzidziwusia. I choć byś miała chodzić po wielu lekarzach itp warto :tak:

K@ti@ szkoda, tulkam Cię...
Cóz Ci powiem, albo nie bylo owulki i progesteron nie skoczył,albo masz wyskoie LH i wtedy testy wychodza pozytywne. Np. ja tak mam, testy owu wychodziły mi pozytywne od 14 d.c do konca prawie, aja cykle miałam po 36-60 dni
(te krótsze na CLO). Czy prowadzisz wykres temepratur? Ja prowadziłam i dzieki temu wiedzialam czy tempka skoczyła i była owulka czy nie. Raz miałam taki cykl, ze ginka mówi, ze nie ma pecherzyka i nie bedzie owu, a za jakis tydzień tempka mi skoczyła i ból jajników miałam. W ok 34 chyba dniu cyklu pokazałam wykres gince, ona zrobila mi USG i mówi, ze jednak owu była, tylko nie wie czy pęcherzyk który jest widoczny (zapadniety już) to był jedyny czy cos pękło. W końcu @ i tak przyszła, ale ostatnia, bo kolejnej nie doczekałam:-)

Witam!!!

Chciałam się pochwalić że i mi udało się urodzić :-) mały urodził się 1 kwietnia po ponad 30 godzinach porodu naturalnego skończyło się cesarką ;-( już jesteśmy w domku i czujemy się dobrze opiekę mieliśmy fantastyczną w szpitalu mały miał 3.59 kg i dostał 9 punktów a na imę ma Szymon

K@ti@ będzie dobrze :-) ja właśnie dziś myslałam co jeszcze rok temu przeżywałam... a dziś przeżywam poród... nie sądziłam że tak będzie... ale nie będę was straszyć;-) najważniejsze że mały zdrowy :-)

reklama
Abed serdeczne gratulacje , Szymon piekne imię! Czekam,az w wolnej chwili pokażesz jakąś fotę Twojego Skarba. Moja kolezanka po wielu godzinach męczarni tez w koncu miała cesarkę. Wypuscili Cie po 4 dniach, to normalne jest? Pytam bo sie nie znam. 30 godzin !!!! Matyldo, cos Ty przechodziła!
Najważniejsze, że jestescie cali i zdrowi:-):-):-)

Do góry