reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zespół policystycznych jajników

dziewczyny, wróciłam z wizyty. Ciąża bliźniacza!:-) Bija dwa serduszka, na razie jest ok, ale to róznie bywa.

reklama
kruszka to od razu pełna chata będzie ;-) będzie dobrze tylko dbaj teraz o siebie potrójnie :-) u mnie były podobno 2 zarodki ale ja już na pierwszym usg jak poszłam to tylko ślad był po drugim, lekarz powiedział że jak bym przyszła z tydzień póżniej nawet bym się nie dowiedziała że były 2 zarodki. A miałaś w rodzinie bliżniaków?

Miałam, a właściwie mój chrzesny, ale wydaje mi się, że bardziej to od strony jego żony, ale za to w rodzinie męża były trojaczki. Ja nie miałam owulacji i brałam tabsy, więc to pewnie dzięki nim. Choc ginka zdziwiona chyba bardziej niz my, bo monitorimg w cyklach mialam czasami co 2-3 dni i nic nie wskazywało na twixy. I tak sie bardzo cieszymy, a chyba mój S najbardziej:-)

Kruszka, ale fajnie - gratulacje. Wysypiaj się na zapas, bo jak już się dzieciaki urodzą, to będziesz musiała mieć podwójne zapasy energii!!;)

Ja byłam u gina i na wywołanie oraz regulację cyklu dostała luteinę....Lekarz powiedział, że CLO nie dostanę, bo skoro mam już jedno dziecko, to znaczy, że "owulacja jednak jest"... Mamy się starać od nowego cyklu. W pierwszą ciążę zaszłam po 13 miesiącach, mam nadzieję, że teraz pójdzie szybciej.

Kruszka, ale fajnie - gratulacje. Wysypiaj się na zapas, bo jak już się dzieciaki urodzą, to będziesz musiała mieć podwójne zapasy energii!!;)

Ja byłam u gina i na wywołanie oraz regulację cyklu dostała luteinę....Lekarz powiedział, że CLO nie dostanę, bo skoro mam już jedno dziecko, to znaczy, że "owulacja jednak jest"... Mamy się starać od nowego cyklu. W pierwszą ciążę zaszłam po 13 miesiącach, mam nadzieję, że teraz pójdzie szybciej.

No tak to bardzo mądry lekarz:szok: :no:Ja tez zaszłam w pierwsza ciążę bez wspomagania, ale za to w pierwszym cyklu po odstawieniu anty. Jak poronilam to lekarz robił mi monitoring i sie jakos owulacji nie doszukał. W drugim cyklu znalazł w 30 d.c przerosniety pęcherzyk, a póxniej juz nie było. Dostałam Clo i od razu cykle były krotsze i owulka wystepowała i to tez nie zawsze tylko co drugi cykl. Na tym wspomaganiu udało się w czwartym cyklu.
Ulkan mam nadzieje, ze pójdzie Ci sprawnie i Twoje oczekiwanie na kolejne szczęście nie bedzie długie.

Kruszka jeszcze raz gratulacje :-) podwójne :-D na zapas nie da się wyspać ale odpoczywaj dużo :-) a nie mówiłyśmy w tym wątku że jest szczęśliwy ;-)

reklama
Ulkan jasne że możesz spróbować z lutką ale ja na twoim miejscu skonsultowałabym się też z innym ginem bo jeśli dla tego dowodem twojej owulacji jest ponad roczne dziecko to chyba coś jest nie tak :dry:

Do góry