reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zdrówko i pielęgnacja naszych krasnali:)

kurcze, pod wpływem gadania eijf o kiteczkach, zrobiłam dzisiaj mojej małej dwa mysie ogonki... i okazało się, że ma cieminiuche pod tymi swoimi piórkami:szok:
kiteczki się Gosi spodobały, ciemieniucha nie, chyba będziemy dziś oliwkowały główkę jak dzidziusiowi:cool2:

reklama
kropa nie, za duzo tego i za grube te łuski. Sa tak bardziej w głąb owłosionej skóry głowy, dlatego nie zauważyłam przy normalnym czesaniu.

a głowkę myję teraz co 2-3 dni (za waszą radą) i włoski są ładniejsze.

a z ciemieniuchą już kiedyś walczyłam i mam juz opracowany patent:tak:

U nas od 2 dni jakieś mega rozwolnienie...Tz. może nie rozwolnienie- maks 3 kupy, ale jakie rzadkie...I dziś mimo, że od razu zmieniłam, to aż się cipka zaczerwieniła... Posmarowałam maścią,Clotimazolem... mam nadzieję,że nic nie będzie...I Zuzia powiedziała- cipa boli ...Ja mówię cipka, a ona tak brzydko-cipa. A cipać to szczypać:-D no i to boli brzmi podobnie jak- boi. Bo ma takiego Kotka od dziadka co mu oczy się świecą na zielono i strasznie wygląda i Zuzia jak jest włączony to ucieka i woła- Kocik boi...

Sasanka- a jak wyszło z tymi ząbkami? od czego ta próchnica? bo na odwapnienie samo, to chyba nie smarują tym co zęby przyciemnia, tylko na próchnicę właśnie....

Ciemieniucha nas ominęła, ale łupież zaliczyłyśmy przy zmianie szamponu...

joaszka-u nas tak bylo przez pare dni i nawet dzwonilam do lekarza ale asystentka powiedziala mi zeby przeczekac kilka dni (do 10 nawet ...?) bo to moze po prostu "jakas infekcja jelitowa".Juz bylam na nia zla ale rzeczywiscie przeszlo poki co i ma dosyc normalne kupy.Kupilam jej porzadny jogurt bo wiadomo,bakterie

Rozwolnienia chyba nie ma...kupa dopiero pierwsza teraz od rana i nie rzadka...Kaszel jest na razie taki sobie....Ale martwią mnie jej oczy...Ma strasznie czerwone, tz. nie oczy,tylko pod oczami...Już mi kiedyś lekarka mówiła, że przy infekcji tak może być , a także może to świadczyć o tym, że ma skłonność do alergii...
Ja jednak dziś poczytałam, że może to być objawem problemów z nerkami, ciśnieniem, cukrzycy lub braku witamin...No i co do tych witamin to się obawiam, bo jakoś ostatnio mało co chce jeść, raz zje, raz nie...Staram się podawać i żółtko i warzywa i owoce , mięso itd. ale właśnie jak ona tak wybiórczo je, to się boję, że te braki są:baffled: Chyba poproszę o skierowanie na morfologię i ewent. zapytam o te nerki- jak to można zbadać,czy wszystko ok.

W ogóle słyszałam,że dobrze zrobić USG brzucha, bo ono dużo mówi o stanie malucha, a także podobno o tym, jakie będzie- wzrost, waga.... no ale tak bez wyraźnych powodów to prywatnie i płatne...

joaszka nie czytaj tak dr googla, bo zwariujesz:rofl2:
mała jest może przemęczona, zazwyczaj powazna choroba daje kilka objawów i trwają one jakiś czas

teściowa mi tak wymysliła robaki, bo mała słabo jadła, ja badania porobiłam, nawet uwierzyłam w te robaki, mimo, że pediatra oczami przewracała i d... zero robaków, a jak zluzowałam z jedzeniem, to i dziecko trochę więcej zaczęło jeść (ale samo i tylko samo)

juz mi sie nie chcialo wspominac ze jak czytam opis objawow na google to za kazdym razem niezmiennie moje choroby prowadza do raka i innych rownie powaznych schorzen...

hehe, eijf, a spróbuj sobie przeczytać skutki uboczne leków, choćby głupiej aspiryny, to ci się włos na głowie zjeży:-D

reklama
joaszka nie czytaj tak dr googla, bo zwariujesz:rofl2:
mała jest może przemęczona, zazwyczaj powazna choroba daje kilka objawów i trwają one jakiś czas

teściowa mi tak wymysliła robaki, bo mała słabo jadła, ja badania porobiłam, nawet uwierzyłam w te robaki, mimo, że pediatra oczami przewracała i d... zero robaków, a jak zluzowałam z jedzeniem, to i dziecko trochę więcej zaczęło jeść (ale samo i tylko samo)

Nef- to są opinie z forum mam. Skoro kilka mam tak miało, tz. ich dzieci, to coś w tym może być...
Jeśli dziecko ma owisiki, to też ma słabszy apetyt czasem... Moja lekarka małej w momencie kiedy zwolniła z przybieraniem na wadze dała skierowania na morfologię i tarczycę, żeby wykluczyć...Tak na wszelki wypadek. Wolę trochę przesadzić niż zaniedbać...
Badań zrobić nigdy nie zaszkodzi.

Nie wierze święcie w to co znajdę na necie, ale jakąś tam wiedzę człowiek ma, zresztą zawsze może się posiłkować literaturą, i na ogół wiem, co jest kompletną bzdurą, a co rzeczywiście może być prawdą...

Ale od tego mam lekarza, żeby swoje wątpliwości potwierdzić lub rozwiać...

Do góry