reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zdrowie,wychowanie i rozwój naszych dzieciaczków

Kochane kobietki!
Moja mała popłakuje regularnie nad ranem tak między 6-7. Więc idę do niej na poranną gimnastykę, bo tak to nazywam. Robimy rowerek, nóżki do brzuszka i masażyk i bąki lecą jak torpedy przy każdym zgięciu nóżek. Mała się nawet nie obudzi. Jak już jej pryki nie idą to koniec ćwiczeń i mała jak spała tak śpi do 8-9.
Czy któraś z was przechodzi coś podobnego??Moja tak ma regularnie od 2 tygodni. To zapewne wzdęcia. No ale zeby tak codziennie i regularnie o określonej porze?

reklama
hej dziewczyny
musze wam sie pochwalic ze po glukozie i odstawieniu małego od piersi na 3 dni zółtaczka mu przeszła
terz w czwartek mamy szczepienie
ale zrobiły mu sie pleśniawki w buzi
moze któras wie co robic
ja mu pedzluje rumiankiem i aftinem
jak na razie troszke tylko pomogło
pozdrawiam i zycze miłego dnia :)

mój charczy codziennie!!
a zwłaszcza po nocy:no:
psikam mu 3 razy dziennie sol morską, wyciągam gluciki i dalej charczy

Mój też

Mam jeszcze pytanie czy jak karmicie dzieciaczki to zdarza się tak że jedzą puszczą cyca i płaczą prężą się i znowu domagają się jeśc i znowu płacz?
U mnie tak czasami jest i nie wiem o co kaman:( Właśnie ją karmiłam i tak podczas jedzenia płakała, więc wziełam ją do odbicia oczywiście odbiło się jak staremu;) bo się nałykała przy tym powietrza i poszła spać...
Mój też. I odbijanie trochę pomaga.

Mam jeszcze pytanie czy jak karmicie dzieciaczki to zdarza się tak że jedzą puszczą cyca i płaczą prężą się i znowu domagają się jeśc i znowu płacz?
U mnie tak czasami jest i nie wiem o co kaman:( Właśnie ją karmiłam i tak podczas jedzenia płakała, więc wziełam ją do odbicia oczywiście odbiło się jak staremu;) bo się nałykała przy tym powietrza i poszła spać...

Moja mała miała tak samo. Położna powiedziała że to kolki i poleciła esputicon i jak narazie odpukać po problemie:tak:

My po wizycie u pediatry.. potwierdziły się moje przypuszczenia i Tośka ma klasyczny trądzik niemowlęcy niesety. Przepisał maść witaminową, co mnie zdziwiło bo wszelkie źrósła netowe podają, że tego się niczym nie leczy co najwyżej przemywa wodą lub wodą + mydło..

co wiecej skonsultowałam wyniki badań, no i mammy stan zapalny dróg moczowych i leukocytozę.. niestety. Toska ma brać antybiotyk..boziu, szkoda mi jej strsznie. a no i na dodatek ma jeszcze lekką żółtaczkę
A jutro uderzamy na szczepienie, nie wiem jak to obie zniesiemy bo i bez tego płacze non stop i nie śpi :-(

hmmm, tak czytam, że robicie badania krwi, moczu itd. Czy te badania są jakieś standardowe czy z jakiś szczególnych względów zostały Wam zlecone. Pytam, bo my nie robiliśmy żadnych takich badań.

u nas chyba pojawiły się pleśniawki, czy któraś miała z nimi doczynienia?

my na plesniawki dostalismy nystatyne, witamine c (cebion) i probiotyk (biogaia).

hmmm, tak czytam, że robicie badania krwi, moczu itd. Czy te badania są jakieś standardowe czy z jakiś szczególnych względów zostały Wam zlecone. Pytam, bo my nie robiliśmy żadnych takich badań.

pierwszy raz dostalismy skierowanie na badania jak okazalo sie za mala za slabo przybiera na wadze. wyszlo ze ma niski poziom kreatyniny i monocytow i mamy powtorzyc.

My po szczepieniu

Niestety mały bardzo źle to zniósł.Teraz śpi,ale wcześniej to płakał strasznie z bólu,zrobił mu się obrzęk,który nieco zszedł po posmarowaniu altacetem.Modlę się,żeby gorączka nie wystąpiła.Mam w razie czego czopki.Myślicie,że od rana po całym dniu jeszcze temperatura może skoczyć,czy najgorsze za nami :confused:
Ze starszym nie miałam takich zmartwień,na nim szczepienia nie robiły większego wrażenia,ale każde dziecko inaczej widocznie...

Poza tym z Matuniem w porządku.Mam tylko obserwować,czy często trzyma rączki blisko tułowia,bo na badaniu tak się spiął,ale w domu raczej normalnie nimi macha,także nie wiem.Waży 5,435 kg :-)

reklama
Do góry