reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zdrowie,wychowanie i rozwój naszych dzieciaczków

Byłam dziś z Nadusią u pediatry i ma dwa rodzaje krostek :szok: Na buźce ma jednak trądzik niemowlęcy:-( Z tym nic się robi,tylko może się dosyć długo utrzymywać:-( Pielęgnacja buźki bez zmian,to samo co dotychczas.A jeżeli chodzi o uszy(wysypka tez była na uszach i strupki się porobiły) to niestety alergia:-(możliwe ,że pokarmowa,a może byc i z powietrza,nie wiadomo.Moja dieta jest tak ograniczona,nie jem żadnych owoców i warzyw,przetwory mleczne ograniczone do minmum,a alergia i tak wystąpiła.Ma przepisany elocom i mupirox.
Poza tym od dwóch dni wyje dnie i noce,śpi po 15 minut i ryk,jestem wykończona:-(

Agnieszko może to jest jakaś alergia na pyłki w powietrzu anie na pokarm, ja też mam bardzo ubogą diete boje się nowości zjeść bo sama jestem alergiczką i nie chcę by mała miał to samo.

reklama
Mam jeszcze pytanie czy jak karmicie dzieciaczki to zdarza się tak że jedzą puszczą cyca i płaczą prężą się i znowu domagają się jeśc i znowu płacz?
U mnie tak czasami jest i nie wiem o co kaman:( Właśnie ją karmiłam i tak podczas jedzenia płakała, więc wziełam ją do odbicia oczywiście odbiło się jak staremu;) bo się nałykała przy tym powietrza i poszła spać...

Mam jeszcze pytanie czy jak karmicie dzieciaczki to zdarza się tak że jedzą puszczą cyca i płaczą prężą się i znowu domagają się jeśc i znowu płacz?
U mnie tak czasami jest i nie wiem o co kaman:( Właśnie ją karmiłam i tak podczas jedzenia płakała, więc wziełam ją do odbicia oczywiście odbiło się jak staremu;) bo się nałykała przy tym powietrza i poszła spać...
To niestety ból brzuszka,czyli kolka się zaczyna ...

Agnieszko może to jest jakaś alergia na pyłki w powietrzu anie na pokarm, ja też mam bardzo ubogą diete boje się nowości zjeść bo sama jestem alergiczką i nie chcę by mała miał to samo.

Być może,starsza córka jest alergikiem,ale alergii pokarmowej nie miała.Będę obserwowac co dalej ...

Julita nacisnij na cyca i zobacz, czy sie mleko wyciska, jak jest mleko w cycu, to moze to kolka, bol brzucha, a jak nie ma to moim zdaniem sie nie najadla i dokarmic by sie przydalo butelka. Jak zlapie lapczywie za butelke, wypije sporo po czym spokojnie zasnie no to napewno bylo to. A jak najedzona to nie wezmie butli, nie zechce pic.

hej dziewczyny
wczoraj bylismy na szczepieniu ale nie zrobili nam go bo lekarz stwierdziłą ze ma jeszcze zółtaczke
kazała zrobic bilirubine ma 5.9 powiedział ze zaduzo ale kazała czekac ze moze sama przejdzie
byłam u drugiej kazała mi isc do szpitala
potem prywatnie u lekarza to ta powiedziłą zeby do poniedziałku odstawic piers zrobic usg brzuszka i nie wiem sama co mam robic
mały wazy 5300 g przez 7 tygodni przybrał 2200g i mierzy 58 cm
dorazdzieci co mam zrobic
lub czy któras tez tak miała zeby zoltaczka tak sie przedłuzala

a i jeszcze jedno jesli sciagacie mleko z piersi to tak mniej wiecej ile mililitrów wam wychodzi

dziekuje jestem załamana
z ta słuzba zdrowa nie mozna dojsc do ładu co lekarz to inne poglady :(

A mi w szpitalu powiedzieli żeby karmić piersią, bo wtedy szybciej przechodzi żółtczka fizjologiczna. I weź tu bądź mądra.
Bilirubina wydalana jest z kupką i moczem.

JUlita - ja tak mam każdego wieczoru...

Dziewczyny to co opisujecie to ewidentna kolka niestety. Też przez to przechodzę! Ale na szczęście z dnia na dzień jest coraz lepiej. Już tak bardzo nie ryczy z bólu.

reklama
Julita te gluty i charczenie, to sapka, mój też tak. Pytałam pediatrę i kazała pstrykac solą morską i wyciągac, żeby mu nie zeszło na oskrzela. U nas taki manewr praktykowany jest kilka razy dziennie:)

Oj, jak ja Wam współczuję kolek. A niby mówią, że to chłopcy mają częściej problem z jelitkami i to u nich częściej występują kolki, a u nas- odwrotnie, to dziewczynki raczej się męczą.

Do góry