reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zdrowie,wychowanie i rozwój naszych dzieciaczków

Witajcie..
no ja sie od wczoraj zastanawiam też, czy aby moja za często i nie za rzadko robi te kupy.. ale skoro u Was to samo, to jestem jakby spokojniejsza....

reklama
czesc
wpadlam na momencik doslownie
bylam wczoraj z malym u lekarza bo zaczał pokaszliwac i kichac i okazalo sie ze maly ma jakas alergie:eek: choc myslalam ze ona go ominie bo starsze tez maja:crazy:
maly wazy juz 5100:-)

Jasiek od początku już wojował z głowa podniesioną, on lubi pozycję na brzuchu i wtedy głowa podniesiona przez większośc czasu, na krótkie chwile kładzie na podłożu żeby odpocząć a potem znowu głowa do góry bo ma lepsze widzenie. Na rękach jak go trzymam pionowo to zawsze głowę trzyma, prawie się nie zdarza żeby kładł na ramieniu, ale on np nie lubi pozycji leżącej w kołyskę do trzymania i też często jak go przewijam to muszę rozbójnika kłaśc na brzuchu bo wtedy przestaje się drzeć i skupia na dźwiganiu głowy :)
u nas jest identycznie, z tym, że nie przewijam na brzuszku:)

A w ogóle mnie nie ominęła grypa żołądkowa, od wczoraj od południa do dziś do 13 non stop biegunka i gorączka do 38 stopni. W toalecie byłam ze 30 razy:///. Wszyscy w domu byliśmy chorzy oprócz Małego, na szczęście. Strasznie się o niego bałam, bo dopiero 3 dni po szczepieniu jesteśmy. Wyczytałam, że karmienie piersią chroni przed takimi infekcjami, więc jestem szczęśliwa, że karmię:), ale zjadałam wczoraj śniadanie i dopiero przed godzinką 3 suchary, a pokarm jakiś tam był. Mam nadzieję, że już nie złapie tego dziadostwa.

Ostatnia edycja:
Tośka rosnie jak na drożdżach - dziś kupiłam już Huggiesy 3 dla przedziału wagowego 5-9 kg!!!!
Są zdecydowanie bardziej miekkie i delikatniejsze niż 2. A no i muszę sprostować moją opinie na temat Huggiesów 2 - owszem są sztywne, ale kupa mi wylatywała tylko dlatego, że za luźno pieluszkę montowałam...

Mąż wczoraj też kupił na spróbowanie Huggisy 2, ale te nowe z bawełną i Pampersy Premium Care 2. na razie testujemy. Noc przespana bez niespodzianek. Te huggisy z bawełną z miększe od zwykłych i mam nadzieję, że się sprawdzą, bo są o 20 zł tańsze od pampersów.

reklama
Mam pytanie - czy Wasze maluszki robią zeza? Bo mój dość często i nie wiem czy się do okulisty wybierać. Jak widzę zez to odwracam jego uwagę żeby spojrzał na coś co jest dalej niż jego nos, na przykład strzelam palcami albo cmokam.

Do góry