reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zdrowie,wychowanie i rozwój naszych dzieciaczków

no wlasnie nie wiem czy to na pewno to ;)

z tego co czytam, to to natłuszcza skórę.. ale nie wiem czy u małych dzieci można... ale jakby co to widzę, że na tej stronce to całkiem niedrogie jest....

zabkamala: rozumiem, że ty modyfikowanym karmisz?? a czemu przez osłonki?? jak to wygląda?? nie z butelki???

reklama
raczej nie, ale trzeba pilnowac, bo mu się główka zaczyna z jednej strony spłaszczac:///
a ja się dziwiłam, że nawet jak gruby kocyk podkładałam, żeby się nie odwrócił, to i tak kładł tą główkę na lewo. Jutro będę się umaiwac, ciekawe jakie mają terminy.
Ja karmię piersią i w 1 miesiącu przybierał 125 g tygodniowo, z tym, że mi powiedziała lekarka, że to minimalnie, bo normy są 120-250 g na tydzień. Dopajac butelkę bym raczej nie chciała, na szczęście takiego zalecenia nie dostaliśmy:)
Agate, a przypomnij z jaką wagą startowaliście?
A w ogóle jak Twoja cukrzyca? Pilnowałaś diety przez 6 tygodni? Bo ja już po porodzie to olałam i 2 razy na czczo zmierzyłam sobie cukier, był ok, więc rzuciłam dietę i glukometr w kąt. Teraz czeka mnie jeszcze raz obciążenie glukozą:/

3kg554 jak sie urodzil, jak wychodzilismy ze szpitala 3kg.467. 125 tygodniowo to w normie skoro tutaj mowila, ze 120 przybieraja srednio, czyli normalne, ze nie kaza dokarmiac. Kontynuluj karmienie piersia, bo sprawdza sie dobrze. Z cukrzyca tylko dzien, cz 2 po porodzie w szpitalu dawali mi jeszcze jesc dietetycznie i mierzyli za kazdym razem cukry. Potem dawali juz mi normalnie jesc i tez mierzyli cukry, a ze caly czas byly dobre, to kazali mi juz jesc normalnie w domu tez. A po miesiacu zrobi ten test z 75 gramow na czczo i po 2 godzinach od wypicia. Odebralam wyniki wczoraj i mialam na nich 105 na czczo i 132 po 2 godzinach. A jest tu jakas norma na czczo od 74 do 106, a po 2 godzinach jest jakies 184. Ale jeszcze sie musze o to dokladnie lekarza spytac. Umowilam sie na wizyte 7 lipca.

Moj tez z brzuszka sie na plecki przekreca, to wtedy jak juz nie ma sily na brzuszku glowki dluzej trzymac.

no właśnie ja używałam oilatum soft, ale jednak skórka nie była tak nawilżona, jakbym chciała, nóżki były wręcz białe- pewnie można by po nich paznokciem pisać. teraz używamy oillan i też rewelacji nie ma. hmmm -> a ile lejecie oilatum??

a do pupci używamy linomag a+e lub alantan plus-> w zależności, gdzie przewijam :-)

Uzyj kremu Mustela Stelatopia, u nas po 3 krotnym uzyciu tego kremu sucha skora wrocila do normy. Jest tez olejek do kapieli z tej serii i mydlo do kapieli tez z tej serii, ale ja go nawet nie uzywalam, sam krem wystarczyl. Do kapieli uzywam tez Musteli, ale tej normalnej i smaruje po kapieli teraz normalnym mleczkiem z musteli. A ten krem z serii stelatopia to tylko doraznie na suche miejsca uzywalam, ale to bylo po powrocie ze szpitala doslownie 3 razy uzyte, pomoglo i teraz juz nie trzeba, przynajmniej narazie.

Uzyj kremu Mustela Stelatopia, u nas po 3 krotnym uzyciu tego kremu sucha skora wrocila do normy. Jest tez olejek do kapieli z tej serii i mydlo do kapieli tez z tej serii, ale ja go nawet nie uzywalam, sam krem wystarczyl. Do kapieli uzywam tez Musteli, ale tej normalnej i smaruje po kapieli teraz normalnym mleczkiem z musteli. A ten krem z serii stelatopia to tylko doraznie na suche miejsca uzywalam, ale to bylo po powrocie ze szpitala doslownie 3 razy uzyte, pomoglo i teraz juz nie trzeba, przynajmniej narazie.

Agate u nas na takie silne łuszczenie po wyjściu ze szpitala stelatopia nie zadziałała :no: - niestety. Pomógł zestaw emolium płyn do kąpieli a po kąpieli smarowałam ciałko emolium krem i łuszczenie zniknęła po 2 kąpielach i smarowaniach zupełnie - a najwięcej miał na brzuszku i stopach. Zużyliśmy opakowanie emolientu i wróciliśmy do Mustelki i ciałko jest super - używam płynu do mycia i balsamu do ciałka, a krem emolium używałam jeszcze na schodzącą skórkę z czoła i pomogło również, jeszcze została mi 1/3 tubki w razie "w".

No i polecam jednak krem do pupy z mustelki - jest super - jak tylko coś zaczyna lekko czerwienić bo za dług pieluszka była to po aplikacji kremem, przy kolejnym przewijaniu już nie ma śladu. I wcale nie jest taki drogi jak się wydaje, ja za 100ml płacę 17 zł, natomiast, jak widziałam, za 30 ml linomagu płaci się 8 zł czyli za 90 ml - 3 tubki wychodzi 24 zł, a to i tak mniej niż 100ml musteli - na razie używam cały czas jednej tubki a kremu nie żałuję.

Ostatnia edycja:
zabkamala: rozumiem, że ty modyfikowanym karmisz?? a czemu przez osłonki?? jak to wygląda?? nie z butelki???
karmię tylko piersią, ale do tej pory karmiłam przez osłonki/nakładki i teraz z tego rezygnujemy - mam dużo mleka i mały prawie w ogóle nie ssał - bo mu samo leciało. Teraz bez osłonek musi się namęczyć, więc marudzi.

reklama
tak, tak, rzadkie kupy, to normalka.
mój dziś rano pobił samego siebie, walnął takiego kupacza, że aż cały brzuch miał brudny :-D
nie muszę mówić, ze kupa rzadziocha była :-D

Do góry