reklama
O matko, jak ja niezajarzona jestem... Miałam na myśli pentaxim(??? Tak się nazywa 5w1?). Zasugerowałam się wpisem JustMe o prevenarze, a że obydwie na 'p', to poplątało mi się. Prevenar jest p/ pneumokokom? To tym sie nie szczepimy
Si, prevenar jest przeciwko pneumokokom. Pentaxim jest przeciwko błonicy, tężcowi, krztuścowi i to to samo co Infranix- ja szczepiłam akurat Infranixem. A znalazłam, że Pentaxim jest wycofany z obiegu Pentaxim wycofany z obiegu. Może być niebezpieczny dla dzieci - 22 kwietnia 2009
wiolan
PODWÓJNA MAMA
Si, prevenar jest przeciwko pneumokokom. Pentaxim jest przeciwko błonicy, tężcowi, krztuścowi i to to samo co Infranix- ja szczepiłam akurat Infranixem. A znalazłam, że Pentaxim jest wycofany z obiegu Pentaxim wycofany z obiegu. Może być niebezpieczny dla dzieci - 22 kwietnia 2009
a ja myslalam ze skojarzone tylko są o nazwie INFANRIX.... my mamy INFANRIX HEXA, co oznacza że jest 6 w 1, sam Infanrix jest 5 w 1.....
szkoda, ze z takim poslizgiem wyskakują takie info o szczepionkach...
a ja myslalam ze skojarzone tylko są o nazwie INFANRIX.... my mamy INFANRIX HEXA, co oznacza że jest 6 w 1, sam Infanrix jest 5 w 1........
...my też HEXA
julita1212
Szczęśliwa mamusia:) Cudownej dwójeczki :*
krewetka ja dawałam małej śliwkę, te ze słoiczka a może kiwi? jeśli nie jest na nie uczulonaLilka od jakiegos czasu ma klopoty z zaparciami, co powinna jesc aby sie tak bidulka nie męczyła?
wiolan
PODWÓJNA MAMA
Lilka od jakiegos czasu ma klopoty z zaparciami, co powinna jesc aby sie tak bidulka nie męczyła?
a moze za malo pije??? wiecej soczkow jablkowych, moze kiwi, moze jabluszko surowe... przez minimum tydzien.. a wogole pewnie musisz przeanalizować jej diete czy nie ma zbyt zapierających potraw. co ona je??
reklama
wiolan hmm generalnie je mało, z piciem rożnie: sa dni ze 1 kubek 150ml a czasem 4-5, próbuje ograniczać jej soki marchwiowe, je kaszkę 2-3 razy dziennie, do tego obiad( mięsko, ziemniak, czasem buraczek), chlebek( jakąś 1 kromka dziennie), z owocami gorzej, jak zje ćwiartkę jablka to już sukces, lubi ogórki wiec moze kiszone by cos pomogły? daje jej tez probiotyk raz dziennie