reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zdrowie,wychowanie i rozwój naszych dzieciaczków

Wiolan wiem, że mmr i priorix to to samo. Wyjaśniłam już, że ktoś błędnie napisał na forum a ja nie sprawdzając powieliłam go.

reklama
O matko, jak ja niezajarzona jestem... Miałam na myśli pentaxim(??? Tak się nazywa 5w1?). Zasugerowałam się wpisem JustMe o prevenarze, a że obydwie na 'p', to poplątało mi się. Prevenar jest p/ pneumokokom? To tym sie nie szczepimy:sorry::sorry:

Si, prevenar jest przeciwko pneumokokom. Pentaxim jest przeciwko błonicy, tężcowi, krztuścowi i to to samo co Infranix- ja szczepiłam akurat Infranixem. A znalazłam, że Pentaxim jest wycofany z obiegu Pentaxim wycofany z obiegu. Może być niebezpieczny dla dzieci - 22 kwietnia 2009

O cho..a! A nas właśnie pentaximem szczepili!

Edit: ale tylko jedną serię wycofali, a nie całość?

Ufff, u nas były serie E i A

Ostatnia edycja:
Si, prevenar jest przeciwko pneumokokom. Pentaxim jest przeciwko błonicy, tężcowi, krztuścowi i to to samo co Infranix- ja szczepiłam akurat Infranixem. A znalazłam, że Pentaxim jest wycofany z obiegu Pentaxim wycofany z obiegu. Może być niebezpieczny dla dzieci - 22 kwietnia 2009

a ja myslalam ze skojarzone tylko są o nazwie INFANRIX.... my mamy INFANRIX HEXA, co oznacza że jest 6 w 1, sam Infanrix jest 5 w 1.....

szkoda, ze z takim poslizgiem wyskakują takie info o szczepionkach...

Lilka od jakiegos czasu ma klopoty z zaparciami, co powinna jesc aby sie tak bidulka nie męczyła?

a moze za malo pije??? wiecej soczkow jablkowych, moze kiwi, moze jabluszko surowe... przez minimum tydzien.. a wogole pewnie musisz przeanalizować jej diete czy nie ma zbyt zapierających potraw. co ona je??

reklama
wiolan hmm generalnie je mało, z piciem rożnie: sa dni ze 1 kubek 150ml a czasem 4-5, próbuje ograniczać jej soki marchwiowe, je kaszkę 2-3 razy dziennie, do tego obiad( mięsko, ziemniak, czasem buraczek), chlebek( jakąś 1 kromka dziennie), z owocami gorzej, jak zje ćwiartkę jablka to już sukces, lubi ogórki wiec moze kiszone by cos pomogły? daje jej tez probiotyk raz dziennie

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry