reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zdrowie,wychowanie i rozwój naszych dzieciaczków

Chrupcia to wcale nie musi być rota. Nie wiem czy pamiętasz ale my z takimi objawami (biegunka, wymioty, brak temperatury, osłabienie, i niestety już początki odwodnienia) trafiliśmy do szpitala w Dziekanowie Leśnym. Obserwuj Stasia i naprawdę nawadniaj go na maxa! Majka w szpitalu mimo że piła 2-3 butle (pojemność 340ml) dziennie to i tak dostawała po 3 czasem 4 kroplówki o pojemności 500ml. No ale jak ona prawie nic nie jadła...

reklama
Słaby i płaczliwy to Stachu był wczoraj, dziś od rana biega i nie daje mi spokojnie pozdychać na kanapie, co chwila mnie gdzieś ciągnie za reke, . Obserwujemy bacznie, liczymy koopy (4 wczoraj, 1 w nocy, 1 rano dziś wiec masakry nie ma podobno przy karmieniu piersią limit bezpieczny jest wiekszy) Pije dużo sam chetnie na zmiane bidonik z woda, flacha z herbata i cycek wiec na szczescie z tym problemu nie ma. Rota nie rota jedza jakaś jelitowa :wściekła/y:

Długo Majka dochodziła do zdrowia?

W momencie kiedy wreszcie doszli do tego co jej jest (w szpitalu byłyśmy 4 doby) i dostała antybiotyk to przeszło momentalnie :) Ale antybiotyk musiał być i to przez miesiąc!

chrupcia duzo zdrowka dla Was....
Mateusz zlapal rota w szpitalu ...nie mial temperatury...w pierwszym dniu poszedl pawik i 5 kup a mielismy wyjsc do domu..nie puscili nas..powiedzilei ze za duzo...drugiego dnia juz tylko 4 ale Mateusz byl mega slaby wiec sama balam sie wychodzic..zostalismy az do poniedzialku czyli wypisali nas po 4 dniach dopiero.
No ale totroche inna sytuacja bo my bylismy juz w szpitalu...na pocztku bylam mega wkurzona bop chcialam do domu ..ale pozniej jak widzialam budulke slaba to sie ciesyzlam ,ze nie podjelam tej decyzji bo epwnie wrocilabym do szpitala z podkulonym ogonem..tka to mieli go na oku. Obylo sie bez kroplowek ale duzo duzo roztworow soli mineralnych...ktore oczywiscie przelatywaly przez niego jak woda....ale sole w org zostawaly ...

Chrupciu jak narazie piszesz,ze duzo pije wiec napewno sie nie odwodni. moze tez sporow przygotowac mu marchwianke z keliekiem ryzowym to ma wlasciwosci stopujace troche..jesli w ogole bedzie chcial jesc.
My lecielismy na mleku bez laktozy...bo niestety mleko z laktoza jechalo po nim rowno...w szpistalu dawali mu Disanal Humany..taka mieszanka o obnizonej zawartosci laktozy , gesta bananowa i na tym jechal 3 dni ..pozniej w domu tez pare i jak wrocil do max 2 kup dziennei wrocilismy na normalne MM

no i probiotyki dicoflor

Dziewczyny mam kupiaste pytanko ;-)Ostatnio Mateusza robi 3 kupki dziennie. Dwie pierwsze są normalne, ale trzecia - około 18 - jest bardzie rzadka i koloru zielonego!!!! O co może chodzić???

alcia - moj robi tkaie wlasnie teraz do tego sa mega kwasne bo ciagle bo odparza...gadalam z lekarzem powiedzial ze i ilosc i konsystencja i kolor sa wynikiem kuracji antybiotykowej plus tego ze organizm pozbywa sie kataru/ flegmy

Strega, to mnie troszkę uspokoiłaś! Dzięki!!! Tylko tak sobie myślę, czemu dwie pierwsze są normalne, a tylko ta trzecia taka inna?! Nie je nic nowego, więc na żarełko tego nie zwalam. Jak dziś sytuacja się powtórzy, to jutro chyba dryndne do lekarza.

reklama
Alcia, ja bym na wszelki wypadek skonsultowala z lekarzem ta zieloną kupe... zielona jak dla mnie nie jest normalna.. w przeciwienstwie do rzadkiej jednej.... ale podałabym podwójną dawkę probiotyków jeszcze...
u nas agata ostatnio po antybiotyku rzadkie robila 3 dziennie ale żadna nie była zielona...

Do góry