tysia123
Fanka BB :)
tyle ze z pooopa na podłodze...
ojjj, matka czepiasz sie szczegółów
Moja Julka tak robiła...;-) ona niestety nie raczkowała,wolała właśnie tak ciągnąć pupe po podłodze ;-)
...
Dziś w końcu po 3 tygodniach odebrałam wyniki badań Nadii,a miała robione IgE całkowite + panel mieszany
IgE nie ma:-(.Do wyników dołączona była karteczka: :-(Prosimy o pilny kontakt z laboratorium w dniach pon.-pt i numer telefonu:-( No i nie wiem o co chodzi,a muszę czekać do poniedziałku :-( Pozostałe wyniki: Nadia uczulona jest nalcha,brzoza,leszczyna,bylica,mniszek lekarski,babka lancetowata,kot,świnka morska,chomik,królik i dwa rodzaje grzybów i pleśni(nazwy po łacinie):---(a nie robiłam jeszcze badań na alergię pokarmową :-(ehhhhh....znów w przyszłym tygodniu wizyta u alergologa ,bo coś trzeba z tym zrobić.Badania były przeprowadzone z surowicy krwi.
o kurcze. Nie wiedziałam że mozna w tym wieku robic dziecku jakies badania które wykrywaja alergie.
a my dziś byliśmy w por. oceny rozwoju na kontroli, Tomek waży 8600, obwód główki 43 cm, klata 49 cm :-)
wzrostu nie mierzą
młody ma przepuklinę pępkową i baaardzo słabe mięśnie brzuszka, oprócz tego lewa stopa wpada mu do środka, jak staje, no i lekarka usłyszała jakieś szmery na serduszku, trzeba będzie do kardiologa się przejść..
oprócz tego dziś wyjatkowo na wariatkę trafilismy
pyta ile dziecko ma
ja: 9 mies.
ona: robi pa-pa?
ja: nie
ona: a kosi kosi?
ja: nie
ona zdiwiona: jak to ? ma 9 miesięcy i nie robi?
ja: no nie robi, ale za to buzi daje i piątkę przybija
ona nadal zdziwiona..
potem pytała jeszcze czy łączy sylaby, a ja jej na to ze mówi tylko mamamamamamamamama
trzeba było pani dr zapytac czy potrafi robić mostek ze stania - jak nie to powiedzieć - a pani taka duza i nie umie??????
mam pytanie ile razy byłyście na sprawdzaniu bioderek?
I jeśli nie byłam tym drugim razem jak dziecko ma 5miesięcy to jest sens iść teraz? bo zapisałam małą do ortopedy ale nie wiem czy ona już nie jest za duża?
bylismy 2 razy kolejny raz jak dziecko będzie już pewnie dobrze chodzić. Lekarz powiedział że najlepiej jakieś 6 miesięcy od pierwszych samodzielnych kroków bez trzymanki.
Aga Ty byłaś na bilansie 9-miesięczniaka,my na taki idziemy 2 marca:-)
u nas nie slyszalam zeby byl jakis bilans 9 miesiecznika ;/
Leon robi brawo brawo, ale nawet go nie uczyłam, musiał w przedszkolu podpatrzeć, a! i potrafi zejść z sofy odwracając się tyłem i zsuwając nogi, oczywiście nie zawsze
wczoraj uczyliśmy się indianina, to skubany kuma, buzie przykładał do mojej ręki, żeby sobie pokrzyczeć
i gilgotki ma chyba wszędzie
uczyłas go schodzic z sofy???My malej usilowalismy pokazac jak schodzic tyłem ale ona upier się przy schodzeniu głową w dół ;/
jak sie robi indianina??
hej,
szukałam podpowiedzi na necie ale pewnie nie ma na to szybkiego rozwiazania
otoz moja mala od jakiegos mca pieknie mi zasypiala wieczorem. kladlam po jedzonku i odbiciu a ona od razu "wachala podusie" i odlatywala ale w tym tyg odwiedzila nas moja mama i ja tego oduczyla (kladac sie z mala jak ta zaplakala. a plakala przez zabki tylko ze teraz mama wyjechala a Hania jak sie ja kladzie do lozeczka jak do tej pory placze wnieboglosy i nie idzie ja przetrzymac bo cala zalana lzami jest i zasmarkana (caly spiworek do spania mokry) jak tylko podnosze ja uspypia, chce polozyc wbija sie wrecz na "kleszcza" i juz plakac zaczyna. jak sie z nia poloze i przytule to tez nie ma problemu-zasypia, ale jak chce odlozyc do lozeczka budzi sie i tak w kolko... czy Wy tez macie takie przeboje? i czy to zabki? bo z jednej str serce mi sie kraja jak ta placze i wtula sie tak mocno a z drugiej juz przeciez umiala SAMA zasypiac...
Witam! Jestem nowa, ale się wypowiem bo ja mam fajne rozwiązanie z moją małą na sen. Mamy swoje łóżko zaraz obok łóżeczka małej, a ona ma ściągnięty jeden bok łóżeczka. Materace są prawie na tej samej wysokości (jej jest dosłownie 3 cm wyżej) mała niby śpi u siebie a ja mam do niej dostęp i mogę leżeć u siebie i ją swobodnie karmić, jak dla mnie to super rozwiązanie. Mała nie kręci się bardzo w nocy. Już się przyzwyczaiła, że rano może przeturlać się do mamy jak tatko pójdzie do pracy i budzić mnie z uśmiechem na twarzy.
Ps. Poszukuję mamy z małe wielkie skarby ze spotkania we Wrocławiu. Papa
z tym lozeczkiem obok u nas by nie przeszlo bo mala momentalnie by wlazila na nas.
Corina, u nas było tak ze chyba 2 czy 3 nocki jakos w grudniu mała darła się jak tylko poczuła materac pod plecami ;/ masakra. A dodam ze od samego poczatku spi w lozeczku sama. Wtedy te 2 czy 3 nocki nosilam ja, zasypiala na mnie, siadalam na fotelu, mala spala na mnie i po jakiejs godzinie dawalo sie ja odlozyc do lozeczka. Wczesniejsze proby konczyly sie wrzaskiem ;/ Ale przeszlo jej samo.