reklama
nikita - co masz na myśli lula ? bo ja np nie pamiętam kiedy lulałam Dorianka. On mi spał po 10min a teraz od kąt jest taki aktywny, tzn bawi się, staje itd śpi mi dłużej bo 2,3razy po ok godzinie, więc jestem wniebowzięta u nas zasypianie wyglada tak, że jak widzę, że synuś śpiący to wkładam do łóżeczka, daje tetre pod buzię, smok, przykrywam i wychodzę, przeważnie zasypia od razu, czasami muszę wejść jak wyrzuci smoka i mu podać, czasem pogłaskać lub po prostu stoję przy łóżeczku mrucząc by czuł moją obecność.
No niestety Kuba usypia lulany : kładę go na poduszce, poduszke sobie na kolanach i ruszam nogami żeby się lulał - na siedząco. Próbowałam go uczyć zasypiania w łóżeczku, ale to jest zawsze dwie godziny płaczu, a w poduszce zasypia góra w 5 minut. Zasypiał sam, ale w trakcie choroby przestał:-(
Agnieszka a Nadia przesypia ci calą noc?
elwiwas, masz pomocnika :-) my nie uzywamy smoka, ani tetrówki, więc jest cięzej ;-)
choć od kilka dni M usypia młodego, to od wczoraj znów budzi i się cześto, tzn przed 20 usnął a przed 21 wstał, jakby uznał to za drzemkę
edit: jak ja usypiam młodego to lezy u siebie w łózeczku, właczam melodyjkę, a on trzyma mnie za rękę,jak przyśnie to puszcza, a ja wychodzę ;-)
elwiwas, masz pomocnika :-) my nie uzywamy smoka, ani tetrówki, więc jest cięzej ;-)
choć od kilka dni M usypia młodego, to od wczoraj znów budzi i się cześto, tzn przed 20 usnął a przed 21 wstał, jakby uznał to za drzemkę
edit: jak ja usypiam młodego to lezy u siebie w łózeczku, właczam melodyjkę, a on trzyma mnie za rękę,jak przyśnie to puszcza, a ja wychodzę ;-)
Ostatnia edycja:
Arcobaleno
Mamusia Nikosia
Nikoś też musi być lulany pomimo obecności tetry i smoczka. Były czasy kiedy usypiał sam ale wszystko się odwróciło kiedy zaczął ząbkowac :-(
Stasiek jest lulany tylko jak jest ząbkowe apogeum, albo w ogóle śpi w chuscie wtedy. Właśnie ostatnio o tym myślałam jaki już jest duży i zupełnie inaczej się zachowuje przy zasypianiu :-)
Ale po chwilowej poprawie znów mieliśmy pobudki co godzina lub częściej... Coś mu doskwiera bo marudził bez otwierania oczu i cycka specjalnie nie chciał...
a, i ostatnio smok mu specjalnie nie podchodzi. Patrzy się na mnie takim wzrokiem jakby mówił "mama no co to, proszę , nie przy ludziach ;-)"
Ale po chwilowej poprawie znów mieliśmy pobudki co godzina lub częściej... Coś mu doskwiera bo marudził bez otwierania oczu i cycka specjalnie nie chciał...
a, i ostatnio smok mu specjalnie nie podchodzi. Patrzy się na mnie takim wzrokiem jakby mówił "mama no co to, proszę , nie przy ludziach ;-)"
Ostatnia edycja:
reklama