reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

zdrowie,wychowanie i rozwój naszych dzieciaczków

reklama
nikita - co masz na myśli lula ? bo ja np nie pamiętam kiedy lulałam Dorianka. On mi spał po 10min a teraz od kąt jest taki aktywny, tzn bawi się, staje itd śpi mi dłużej bo 2,3razy po ok godzinie, więc jestem wniebowzięta:) u nas zasypianie wyglada tak, że jak widzę, że synuś śpiący to wkładam do łóżeczka, daje tetre pod buzię, smok, przykrywam i wychodzę, przeważnie zasypia od razu, czasami muszę wejść jak wyrzuci smoka i mu podać, czasem pogłaskać lub po prostu stoję przy łóżeczku mrucząc by czuł moją obecność.

No niestety Kuba usypia lulany : kładę go na poduszce, poduszke sobie na kolanach i ruszam nogami żeby się lulał - na siedząco. Próbowałam go uczyć zasypiania w łóżeczku, ale to jest zawsze dwie godziny płaczu, a w poduszce zasypia góra w 5 minut. Zasypiał sam, ale w trakcie choroby przestał:-(

Agnieszka a Nadia przesypia ci calą noc?
elwiwas, masz pomocnika :-) my nie uzywamy smoka, ani tetrówki, więc jest cięzej ;-)
choć od kilka dni M usypia młodego, to od wczoraj znów budzi i się cześto, tzn przed 20 usnął a przed 21 wstał, jakby uznał to za drzemkę :no:

edit: jak ja usypiam młodego to lezy u siebie w łózeczku, właczam melodyjkę, a on trzyma mnie za rękę,jak przyśnie to puszcza, a ja wychodzę ;-)

Ostatnia edycja:
Stasiek jest lulany tylko jak jest ząbkowe apogeum, albo w ogóle śpi w chuscie wtedy. Właśnie ostatnio o tym myślałam jaki już jest duży i zupełnie inaczej się zachowuje przy zasypianiu :-)

Ale po chwilowej poprawie znów mieliśmy pobudki co godzina lub częściej... Coś mu doskwiera bo marudził bez otwierania oczu i cycka specjalnie nie chciał...

a, i ostatnio smok mu specjalnie nie podchodzi. Patrzy się na mnie takim wzrokiem jakby mówił "mama no co to, proszę , nie przy ludziach ;-)"

Ostatnia edycja:
Krewetka zazdroszczę takiego nocnego spania
u nas noc od 21 do 6-7,
później 10:30-około 12 i
15;30- około 17

oczywiście w dzień jest róznie ale zawsze suma drzemek to jakieś 3 godzinki

reklama
mój w dzień zawsze zasypia przy piersi, a na noc różnie, jak nie zaśnie przy piersi, to mąż go bierze na ręce, włącza 'imagine' i chodzi po pokoju...

Do góry