reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zdrowie,wychowanie i rozwój naszych dzieciaczków

reklama
nikita - co masz na myśli lula ? bo ja np nie pamiętam kiedy lulałam Dorianka. On mi spał po 10min a teraz od kąt jest taki aktywny, tzn bawi się, staje itd śpi mi dłużej bo 2,3razy po ok godzinie, więc jestem wniebowzięta:) u nas zasypianie wyglada tak, że jak widzę, że synuś śpiący to wkładam do łóżeczka, daje tetre pod buzię, smok, przykrywam i wychodzę, przeważnie zasypia od razu, czasami muszę wejść jak wyrzuci smoka i mu podać, czasem pogłaskać lub po prostu stoję przy łóżeczku mrucząc by czuł moją obecność.

No niestety Kuba usypia lulany : kładę go na poduszce, poduszke sobie na kolanach i ruszam nogami żeby się lulał - na siedząco. Próbowałam go uczyć zasypiania w łóżeczku, ale to jest zawsze dwie godziny płaczu, a w poduszce zasypia góra w 5 minut. Zasypiał sam, ale w trakcie choroby przestał:-(

Agnieszka a Nadia przesypia ci calą noc?
elwiwas, masz pomocnika :-) my nie uzywamy smoka, ani tetrówki, więc jest cięzej ;-)
choć od kilka dni M usypia młodego, to od wczoraj znów budzi i się cześto, tzn przed 20 usnął a przed 21 wstał, jakby uznał to za drzemkę :no:

edit: jak ja usypiam młodego to lezy u siebie w łózeczku, właczam melodyjkę, a on trzyma mnie za rękę,jak przyśnie to puszcza, a ja wychodzę ;-)

Ostatnia edycja:
Stasiek jest lulany tylko jak jest ząbkowe apogeum, albo w ogóle śpi w chuscie wtedy. Właśnie ostatnio o tym myślałam jaki już jest duży i zupełnie inaczej się zachowuje przy zasypianiu :-)

Ale po chwilowej poprawie znów mieliśmy pobudki co godzina lub częściej... Coś mu doskwiera bo marudził bez otwierania oczu i cycka specjalnie nie chciał...

a, i ostatnio smok mu specjalnie nie podchodzi. Patrzy się na mnie takim wzrokiem jakby mówił "mama no co to, proszę , nie przy ludziach ;-)"

Ostatnia edycja:
Krewetka zazdroszczę takiego nocnego spania
u nas noc od 21 do 6-7,
później 10:30-około 12 i
15;30- około 17

oczywiście w dzień jest róznie ale zawsze suma drzemek to jakieś 3 godzinki

reklama
mój w dzień zawsze zasypia przy piersi, a na noc różnie, jak nie zaśnie przy piersi, to mąż go bierze na ręce, włącza 'imagine' i chodzi po pokoju...

Do góry