reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zdrowie,wychowanie i rozwój naszych dzieciaczków

reklama
dziewczyny, po raz pierwszy pokazało się odparzenie! sudocrem i inne masci nie pomagają :(

nataliak dlaczego przeniosłaś mój post z pielęgnacji? bynajmniej nie jest on o rozwoju dziecka

u nas działa tylko i wyłącznie maść Bepanthen.

Mala ma trzydniówkę. Wczorajsza noc i dzien na Nurofenie - teperatura spadala do 37,5 i zwalalismy to na zeby. Ale ostatnia noc to masakara jakas - temp skaczaca do 39,5 !!!!, Rano leki przeciwgoraczkowe nie dzialaly juz, wiec wyladowalismy u lekarza. Wszystko osluchowo itp jest w porzadku. We czwartek powinna minac goraczka i pojawic sie wysypka. Jak sie tak nie stanie to bedziemy robic badanie moczu zeby sz\ukac co malej dolega. Dostalismy pyralgine w czopkach do obnizania temperatury i mam dawac na zmiane z nurofenem.

Krewetka u nas tez sie pojawilo zaczerwienienie bo wczoraj w kazdej pieluszce byla kupka. ja czasami stosuje tormentiol a wieczorem po kapaniu tylko zasypka.Sprobuj moze cos pomoze.I po kazdej pieluszce myje pupe.
Ajakie masci stosowalas?

My po wiz kontrolnej.To nic ze czlowiek musi sie najpierw powkurwiac:wściekła/y:Nasza lekarka kazala dzis przyjechacna kontr a od dzis ma urlop.Idiotka,wczoraj bym pojechala.Pojechalismy a tam oczywiscie cala poczekalnia i 1 pediatra:szok:Dzieci czekaly w samochodzie ok 2 h z T a ja wpoczekalni.
Na szczescie Ola ok,wszystkie leki odstawione.Wiki jeszcze do czwartku zostal przy lekach bo jeszcze czerwone gardelko

Tysia Ola juz po Trzydniowce,oby u Was nie okazalo sie nic innego jakwlasnie trzydniowka.Ja dawalam na zmiane paracetamol z nurofenem

Krewetka u nas tez sie pojawilo zaczerwienienie bo wczoraj w kazdej pieluszce byla kupka. ja czasami stosuje tormentiol a wieczorem po kapaniu tylko zasypka.Sprobuj moze cos pomoze.I po kazdej pieluszce myje pupe.
Ajakie masci stosowalas?

z tego co słyszałam, to termentiol nie jest najlepszym pomysłem u tak małych dzieci... :/

Na brzuchu leży ale niechętnie-góra 3 minuty a potem płacz. Głowę podnosi. Przewracać się nie umie-z brzuchu na plecy czasami umie, jak na plecach leży to na bok się przekręci i na tym się kończy.

hmmm... to może rzeczywiście lepiej to skolnsultowac, skoro nie przewraca sie z pleców na brzuch i odwrotnie... :/

a u nas dziwny sposob poruszania opracowala Gabi siedzi i podnosi pupe opiera sie lekko dłonmi i do przodu i na boki czy to wstęp do raczkowania??

tak robił syn mojej znajomej i nigdy nie raczkował. widac ten styl poruszania się był dla niego satysfakcjonujący ;)

dziewczyny, po raz pierwszy pokazało się odparzenie! sudocrem i inne masci nie pomagają :(

my tez używamy bephanten

Tysia, zdrówka dla Agusi!

dołaczam sie do mam narzekajacyhc na lekarzy - pyralgina w czopkach ktora nam lerza przepisal została wycofana ;/ niedostepna w zadnej aptece ;/ czyli jedziemy na ibuprofenie i paracetamolu na zmiane plus oklady na czolo i jakos w okolicach 38 stiopni trzymamy ;/ niech to sie wreszcie skonczy ;/

reklama
Do góry