reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zdrowie,wychowanie i rozwój naszych dzieciaczków

Ale dziadkowie też niscy o to chodzi! :p I z mojej strony i z małża :p
hehe no to alis przypomnij sobie, co robiłaś i z kim wykoskim w sierpniu zeszłego roku :-D ;-)
Dziewczyny, czy Wam też kazano stawić się w przychodni na ważenie i mierzenie po skończeniu 8 mż???

yyy nie... hmmm

wiolan gratulacje dla małej

zdrówka dla Laniutka

reklama
wiolan gratulacje dla Agatki:)

my też po ważeniu i mierzeniu:)
młody waży 7290 i mierzy sobie 70 cm:)))

waga poniżej 3 centyla, wzrost między 10 a 25 centylem

Ostatnia edycja:
nie udalo nam sie dzis zlapac siuskow na posiew. obudzilismy sie o 6 i czekalismy do 7.30 ale panna postanowila nie sikac przez ten czas i malz musial juz jechac do pracy (on mial zawiezc mocz do labo). jutro kolejne podejscie.

zauwazylam ostatnio u leniuszka chwyt pesetkowy, poza tym nauczyla sie pokazywac i dotykac paluszkiem wskazujacym i wyciagac raczki jak chce zeby ja wziac na rece. najlepsza zabawa jest teraz wnikliwe ogladanie przedmiotow z kazdej strony oraz odwracanie stron w ksiazkach i np z drzwiami albo dywanem lubi robic tak ze zaglada raz z jednej raz z drugiej strony.

zauwazylam ostatnio u leniuszka chwyt pesetkowy, poza tym nauczyla sie pokazywac i dotykac paluszkiem wskazujacym i wyciagac raczki jak chce zeby ja wziac na rece. najlepsza zabawa jest teraz wnikliwe ogladanie przedmiotow z kazdej strony oraz odwracanie stron w ksiazkach i np z drzwiami albo dywanem lubi robic tak ze zaglada raz z jednej raz z drugiej strony.
u nas to wszystko wygląda identycznie:p

a moje dziecko nie może sie na niczym skupić... cięzko jej usiedziec w miejscu i posłuchac co mama mówi. nie interesują ją zabawy typu "tu jest nos", "tu mis ma oko", "czyja to nóżka?" tylko by sie wspinała po meblach, śmiała do lustra i spiewała... a, i jeszcze mówi ciągle bbbbbb i macha przy tym palcem przy ustach i wychodzi bybyby albo bababa ;P

ewentualnie zainteresuje się na trochę przewracaniem kartek w książeczce, stukaniem klockami, albo grzechoczącymi piłeczkami...

i nadal wszystkie zabawki lądują w buzi :/

jakaś nadpobudliwa jest... ;)

reklama
Zobaczcie co znalazłam: Chwytanie, chwyt nożycowy, chwyt pęsetkowy » Niemowlę w trzecim kwartale
Chodzi mi o punkty wyszczególnione we Wskazówkach Wychowawczych...czy tylko ja widzę tam jakieś absurdy? Typu jak dziecko nie umie siadać to je sadzamy podparte lub że należy stawiać dziecko około 8 miesiąca życia na krótko?
no tak, widzę oczyma wyobraźni jak stawiam mojego malucha na nóżkach, a on próbuje utrzymac równowagę,hihhhhi
warto czytac artykuły, pod którymi podpisują się lekarze, ewentualnie specjaliści z danej dziedziny

Do góry