reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zdrowie,wychowanie i rozwój naszych dzieciaczków

dla niektorych niestety nie jest to logiczne i regularnie probuja cos odciagac. wiekszosc dzieci (pomijajac katar) nie wymaga nawilzania sluzowki noska, wystarczy odpowiednie nawilzenie w mieszkaniu, a kichaniem samodzielnie oczyszczaja sobie nosek. psikanie sola bez potrzeby uwrazliwia sluzowke a nadmiernie odciaganie powoduje wtorny katar i finalnie dziecko non stop ma ten katar.

reklama
Mnie na przykład laryngolog powiedziała że to co ja uważałam za katar u Nikosia takowym nie jest, po prostu ma jeszcze słabe chrząstki w nosku i mam nie używać fridy bo mogę mu naprawdę katar to dopiero zafundować. Poradziła aby na czysty wacik nalać przegotowanej wody i tak czyścić nos. :-)
To niech jeszcze doda magiczny sposób żeby dziecko było nieruchome przy tym:dry: Kuba tak się rzuca że na bank bym mu za głęboko wsadziła to.

Gratuluję nowych umiejętności majówkowym dzieciaczkom :)
Lenka jeszcze nie siedzi tylko leży na boku jak modelka i nie raczkuje tylko nadal czołga się jak żołnierz po poligonie czasem odpychając się nóżkami a zębów to my chyba mieć nie będziemy ;)

Co do glutków to Lenka na fridę drze się jak przy pobieraniu krwi. Nie wiem co jej się stało bo dawała ładnie fridą wyciągać a teraz czysta histeria:/

czy duże czerwone plamy na policzkach, jakby rumieńce mogą byc spowodowane alergią pokarmową czy w takim przypadku wyskakują tylko krosty??

Estragon: jak najbardziej alergia może to być.. zwlaszcza jak są szorstkie.. ale może to też być objaw chorobowy... zależy jak wygląda to zaczerwienienie... a co Karolek jadł??? lub co Ty takiego jadłaś nowego???

reklama
właśnie dużo nowości jedliśmy... Karolciu jadł dzisiaj mus z jabłek z owocami południowymi (ale kiedyś już to jadł i nic mu nie było), a na obiadek zupkę jarzynową z królikiem (niby z każdym ze składników miał już stycznośc, ale stricte tej zupki jeszcze nigdy nie jadł), a ja w święta jadłam duuużo, dzisiaj np sero-mak, snicersa, shreka, piernika
aaa i pasztet domowy... hmmm może tutaj było coś, co mogłoby go uczulic

kurczę, z tych dużych plam robią się mniejsze krostki, są b. czerwone, ale nie szorstkie
powinnam mu dac coś na wszelki wypadek odczulającego???

Do góry