reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zdrowie,wychowanie i rozwój naszych dzieciaczków

reklama
a moja lenka ucieka z dywanu, wylizala mi dzis panele i nogi od krzesla ;P

co te dzieciaczki tak ciagnie do poldłogi ;) moja tez liże panele przy każdej okazji (zreszta widzialyscie zdjecia)

rejestrując się poprosiłam o przełączenie do pielęgniarki od szczepień, żeby zapytac czy mają tę szczepionkę, okazało się, że mają, a w ogóle, to była bardzo zdziwiona, że o to pytam i w sumie zasugerowała mi, że musiałam pomylic ze skojarzonymi:confused:
powiedziała mi, że na każde dziecko mają tę szczepionkę przyznaną, i że nie ma opcji, żeby jej nie było:eek:

u nas szczepionka za darmo

Dziewczyny nie pisałam o tym wcześniej,bo nie chciałam zapeszyć...Nadia codziennie robi kupki,góra co dwa dni :-) Od 1,5 tygodnia. Nie wiem,czy to przez te zęby,czy zaczęło jej się w końcu regulować wszystko_Odstawiłam jej jedną dawkę duphalacu,dostaje tylko rano.Jak tak dalej pójdzie,to obędzie się bez badania kolanoskopii w styczniu :-) :-) :-)

wow, super ;) może to dzieki temu ze Nadia tyle się rusza.

GRATULACJE DLA WSZYSTKICH DZIECIACZKÓW OGROMNYCH POSTEPÓW ;)

Jak się wszyscy chwalą to ja tez: mała czołga sie jak żołnierz po podłodze, i usiluje wspinac sie po fotelu. Poki co udalo jej sie kilka razy ukleknac przy fotelu.. Usiluje tez siadac, i co gorsza jak usiadzie i nie umie utrzymac sie to wywraca sie centralnie do tylu ;/ musze ja pilnowac zeby w nic nie uderzyla sie ;/

Serdeczne gratulacje dla wszystkich Dzieciaczków i ich nowych osiągnięć! :-) U nas raczej lenistwo bierze górę :no: Ciekawa jestem kiedy Mateuszek podejmie próbę, by "stanąć" na czworaka lub usiąść! Jak dotąd tylko się przekręcamy z brzuszka na plecki i odwrotnie, będąc na brzuszku podnosimy pupkę i buzią szorujemy po podłodze, ale żeby tak raczki wyprostować w tej pozycji, to jeszcze nie wpadliśmy na to:-D Czasami jeszcze się trochę cofa, ale jakoś ta czynność nie należny do ulubionych ;-) Ale za to pięknie sam się podciąga do siadu, jak mu się poda rączki :tak:

Zdrówka dla choruszków i gratulację nowych osiągnięć :tak::-D

My wczoraj szczepiliśmy na wzw i pneumokoki (3 dawka). Hanusia wieczorem dostała temperaturę, ale na szczęście Paracetamol pomógł, a dzisiaj jest już ok. Kolejne szczepienie w czerwcu.

czy któraś z Was dawała swojemu malcowi Ketotifen?? Mały miał suchą skórę, plamy na buźce, a potem i na nóżkach i rączkach i lekarka przepisała mi ten lek. Na razie widzę że jest poprawa, buźka jest już ładna, ale jestem ciekawa czy jak go odstawie to objawy nie wrócą:( Bo czytałam na necie że ketotifen niektórzy stosowali miesiącami.I zastanawiam się czy to nie za długo...

reklama
czy któraś z Was dawała swojemu malcowi Ketotifen?? Mały miał suchą skórę, plamy na buźce, a potem i na nóżkach i rączkach i lekarka przepisała mi ten lek. Na razie widzę że jest poprawa, buźka jest już ładna, ale jestem ciekawa czy jak go odstawie to objawy nie wrócą:( Bo czytałam na necie że ketotifen niektórzy stosowali miesiącami.I zastanawiam się czy to nie za długo...
Nadii ten lek przepisał pediatra,a alergolog kazał kategorycznie odstawić:eek: I kazał brać fenistil w kroplach (bezpieczniejszy).

Do góry