aldonta
Fanka BB :)
dziś dzwoniła babka ze szpitala dziecięcego- dostaniemy 1 lub 2 dawki na pneumo za darmo, super, a wiec szczepimy się w poniedziałek :-)
supeeeerrrrrrr! my dzis sie zaszczepiliśmy 285 zeta
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
dziś dzwoniła babka ze szpitala dziecięcego- dostaniemy 1 lub 2 dawki na pneumo za darmo, super, a wiec szczepimy się w poniedziałek :-)
supeeeerrrrrrr! my dzis sie zaszczepiliśmy 285 zeta
a moja lenka ucieka z dywanu, wylizala mi dzis panele i nogi od krzesla ;P
rejestrując się poprosiłam o przełączenie do pielęgniarki od szczepień, żeby zapytac czy mają tę szczepionkę, okazało się, że mają, a w ogóle, to była bardzo zdziwiona, że o to pytam i w sumie zasugerowała mi, że musiałam pomylic ze skojarzonymi
powiedziała mi, że na każde dziecko mają tę szczepionkę przyznaną, i że nie ma opcji, żeby jej nie było![]()
Dziewczyny nie pisałam o tym wcześniej,bo nie chciałam zapeszyć...Nadia codziennie robi kupki,góra co dwa dni :-) Od 1,5 tygodnia. Nie wiem,czy to przez te zęby,czy zaczęło jej się w końcu regulować wszystkdstawiłam jej jedną dawkę duphalacu,dostaje tylko rano.Jak tak dalej pójdzie,to obędzie się bez badania kolanoskopii w styczniu :-) :-) :-)
Ja płaciłam za pneumo 240 zł (prevenar) Zaczęłyśmy na pół roku,wtedy są dwie dawki, nie trzy i 240 zł w kieszeni :-).Pediatra nie polecał mi tej szczepionki przed tym czasem
Nadii ten lek przepisał pediatra,a alergolog kazał kategorycznie odstawićczy któraś z Was dawała swojemu malcowi Ketotifen?? Mały miał suchą skórę, plamy na buźce, a potem i na nóżkach i rączkach i lekarka przepisała mi ten lek. Na razie widzę że jest poprawa, buźka jest już ładna, ale jestem ciekawa czy jak go odstawie to objawy nie wrócąBo czytałam na necie że ketotifen niektórzy stosowali miesiącami.I zastanawiam się czy to nie za długo...