reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zdrowie,wychowanie i rozwój naszych dzieciaczków

tak, własnie pediatra mowiła zeby kilka sztuk kupić i pojemniki na mocz też, zeby potem przelać :-)

a z morfologią, to jak to jest?? ja mam go trzymać, jak będą mu krew pobierać, czy mnie nie będzie przy tym??

reklama
ja tez przelewałam, aha tylko pamiętaj żeby dobrze Tomusia umyć przed pobraniem ;)
jak Liliance pobierali to ja trzymałam- pobierali z paluszka

aga absolutnie mocz nie może stac, nawet w lodówce!! dziecko mało sika, mój siknął raz i było ze 20 ml, chodzi o to, żeby ze 2-3 razy siknął. Mnie się udało pobrac za pierwszym razem- u chłopców jest łatwiej niż u dziewczynek. U nas się nie przelewa, tylko wkłada woreczek do pojemniczka.

A przy pobieraniu krwi ja trzymałam małego na rękach- krew z paluszka, oczywiście.

aga- my czekaliśmy ponad godzinę jak mały nasiusia, daj mu z rana herbatki, żeby go wzięło ;)
a krew pobierali mu na leżąco z paluszka oczywiście.

estargon - nawet nie wiesz jak się cieszę z sukcesów Karolka, całusy dla małego bohatera od forumowej ciotki !

Moja to dawno się obraca na brzuszek,aż eis nie mogę napatrzeć.Za to mój syn tak szybko nie miał osiągnięć

Pwszechnie wiadomo, że dziewczynki szybciej się rozwijają niż chłopcy, dlatego nie ma co porównywać :)

i tu pytanie do mam chłopców.
jak się łapie ten mocz??

Aga ja łapałam rano, najpierw był cyc a potem poszłam z nim na przewijak, rozebrałam, przykleiłam woreczek, trochę pogadaliśmy, pośmialiśmy się, pochylałam się nad jego twarzą, żeby bardziej był skupiony na mimice i ruchach rąk, niż nóg i w tzw. międzyczasie mieliśmy siku w woreczku :). Ja nie musiałam zbierać bardzo dużo, jednorazowe oddanie moczu wystarczyło, zużyliśmy jeden woreczek, choć kupiłam dwa na wszelki wypadek. A potem założyłam pieluchę i po sprawie

u nas na przewijaku sie nie odwraca na brzuszek ale wigabasy rozne sa ale zajmuje sie poki co na szczescie zabawkami z karuzelki albo porywa opakowanie z chusteczkami i juz jest spokoj:-) na razie tak jest:-D
tadadadam 2 dni temu Tymek zaczal niesmiale;-)obroty z brzuszka na plecki,(odwrotnie juz bez problemu), a dzis popoludniu juz smigal z pleckow na brzuszek, z brzuszka na plecki i znowu na brzuszek i tak sie turlal:-Dlezal na kocyku za chwile juz byl daleko poza nim ojjj teraz to juz w ogole trzeba go pilnowac i musze mate piankowa zakupic, macie jakies godne polecenia??

u nas na przewijaku sie nie odwraca na brzuszek ale wigabasy rozne sa ale zajmuje sie poki co na szczescie zabawkami z karuzelki albo porywa opakowanie z chusteczkami i juz jest spokoj:-) na razie tak jest:-D
tadadadam 2 dni temu Tymek zaczal niesmiale;-)obroty z brzuszka na plecki,(odwrotnie juz bez problemu), a dzis popoludniu juz smigal z pleckow na brzuszek, z brzuszka na plecki i znowu na brzuszek i tak sie turlal:-Dlezal na kocyku za chwile juz byl daleko poza nim ojjj teraz to juz w ogole trzeba go pilnowac i musze mate piankowa zakupic, macie jakies godne polecenia??

Ja kupiłam kilka dni temu te puzzle, polecam :p PUZZLE PIANKOWE 26 ELEMENTÓW ALFABET ROZ. 30X30CM (1308171177) - Aukcje internetowe Allegro. Dodam, że doszły następnego dnia po zapłaceniu także wysyłka ekspresowa:p

reklama
Do góry