reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zdrowie,wychowanie i rozwój naszych dzieciaczków

Dziewczyny Nadunia nie chce jeść owoców,próbowałam już chyba wszystkich dostępnych na rynku,Je tylko zupkę jarzynową (pół słoiczka) + cyc.Nie wiem,czy to nie za mało:-(waży 7300

reklama
Agnieszka mój od kilku dni też nie rusza owoców, ale za to warzywa je..
i zaczęłam się zastanawiać nad tym, czy może on lubi tylko ciepłe, bo zupki, obiadki , kaszki są ciepłe, a owoce nie...

U nas tylko owoce dzieciowi podchodza, ale pod warunkiem ze maja dodatek marchewki. Z warzyw tylko dynia z ziemniakiem i brokuly :confused2: Zupki jarzynowe blee, cokolwiek z miesem bleee..

my też dzisiaj po wizycie, Antek waży 7500g czyli przez 2 miesiące przybrał tylko 800g... maławo więc mamy skierowanie na badanie moczu ale może poprostu taki jego urok
no i w związku z lenistwem syneczka skierowanie do neurologa dziecięcego, Asia gdzie chodziliście do neurologa?
do dr Belona w watralu przesle ci namiary na priv

Dziewczyny czy Wam także jest ciężko ubrać/przewinąć/nakarmić maluszka?
Ledwo zdejmę Lence pieluchę ona ciach i juz na brzuchu leży albo z jedzeniem... zje parę łyżeczek i jakby ją to nudziło bo zaraz sobie znajdzie coś ciekawego co natychmiast musi dotknąć...
Czasem wręcz się z nią muszę siłować;-)
my nie mamy tego problemu, bo............. sie mała nie obraca zpleców na brzuch:(((

Mateusz jeszcze nie wpadł na to,żeby podczas przewijania się przekręcać,ale za to podskakuje tyłkiem i fika nóżkami,że też ciężko pampka zapiąć.Co do jedzenia to zależy,co je.Jak ulubiona zupka to ze skupieniem patrzy na jedzonko,a jak coś,co mu nie podchodzi,to robi wszystko byle nie jeść :)

Martwię się trochę z gadaniem,bo mam wrażenie,że kiedyś już lepiej gaworzył.Duuużo do niego mówimy,a ostatnio to przeważnie śmieje się i robi bwrrr :eek:

u nas dosc problematyczne stalo sie przewijanie, ubieranie i cala pielegnacja pokapielowa. do wszystkiego trzeba sie obrocic na bok i wyciagnac lapki a najlepiej przewrocic sie na brzuszek. z jedzeniem za to nie ma zadnych problemow, z kazdym dniem jest coraz lepiej.

Nicole ja wtedy daję małemu zabawkę najlepiej grzechoczącą lub szeleszczącą, on chwilę się zajmie, a ja przewinę..
gorzej jest po kąpieli....

reklama
=Nicole1603;6238282]Nie dostaliście skierowania na żadne badania?
Lence jeszcze "dada" doszło;)
Jak wygląda takie badanie?
musze go bardzo mocno trzymac a on mu zaglada do krtani specjalnymi przyrzadami.Za bardzo sie nie przypatruje,bardziej skupaiam sie na tym aby Wiki sie nie ruszł.Pomaga mi asystentka lekarza. to trwa chwile ale jest bardzo nieprzyjemne:no:

Do góry