reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zdrowie,wychowanie i rozwój naszych dzieciaczków

reklama
obstawiam raczej oliwke j&j bo wpadlam na pomysl zeby wysmarowac tym dziecko po kapieli... wyglada to troche jak potowki i juz w wakacje raz byla taka akcja. nie jest to uczulenie na kosmetyk tylko dowod na to jak oliwka zatyka pory...

my po kontroli w poradni oceny rozwoju.
Tomek rozwija się bdb, mamy zachęać do robienia obrotów, jest w 50 centylu więc wszystko git.
mamy z nim ćwiczyć, aby wzmocnć mięśnie miednicy ( poterzebne do raczkowania) mamy podobne ćwiczenie, jak prezes na filmiku na tacie, tylko prezes robi sam, a my mamy pomagać i zachęcać ;-)
kolejna kontrol w lutym, gdzie Pani zaznaczyła, że wtedy na 100% będzie raczkował :-p
ząbków brak i ta pani mówi, że w najbliższych dniach nic się nie szykuje...

nocne płacze? twierdzi, że dziecko traktuje mnie jak smoczek i to tyle :-p

wyślę kurierem jeszcze dziś:) tylko napisz ile chcesz, do zbycia mam tak ok 7kg:-D
Biere wszystkie :D

dziewczyny mam pytanie czy u Was tez maluszki teraz tak ochoczo i energicznie machaja rekami i nozkami(jak cos zobaczy, jakby tak okazywala szczescie?)
Tak. Czasem jak pierdyknie tymi nóżkami to aż łóżeczko się zatrzęsie ;)

Aga, Ty nasz forumowy smoczku;) powiedz Ty mi czemu poszłaś do tej poradni? Bo chyba coś przeoczyłam:/

Nicole, to się ciągnie od urodzin Tomka, za to że urodził się z wagą 2640 pediatra tamtego szpitala stwierdziła, ze może on ma hipotrofię i zleciła 1 wizytę, to było w lipcu, już na tamtej wizycie stwierdzili, że jest wszystko ok, że mał dobrze przybiera, ale coś z napięciem mięśniowym było i kazali na kontrol dziś przyjśc, dziś jak pisałam wszystko ok, ale w lutym kazali przyjśc, aby zobczyć, jak raczkuje..
ja tam za to nie płacę, a przynajmniej wiem,że jest ok :-)

dżizas...jak nie urok to sraczka :-/

byliśmy we wtorek z Miśkiem u lekarza, bo pępuszek miał czerwony, myślałam że pieluszka mu podrażniła, jednak zaczął ropieć no i okazało się że ma stan zapalny pępka :-( dostał jakieś maści sterydowe i już po jednym dniu widać poprawę. leczenie ma trwać 10 dni, jak się naczytałam o stanie zapalnym pępka to się popłakałam. durny internet.

a w nocy z wtorku na środę dostał takie kataru, że się biedny dusił :-( a że przy odciąganiu jest taki wrzask, że dom drży posadach więc nie mam jak mu pomóc :-( glut wisi do pasa i płacz rozpoczyna się w momencie kiedy zbliżam się z chusteczką oj... nie jest za fajnie. a euphorbium zapodajemy mu z mężem we dwoje, bo istnieje prawdopodobieństwo wybicia mu oka w trakcie tego zabiegu, tak się rzuca.

no to sobie ponarzekałam. z lepszych wiadomości to Misiek waży 9100 z czego się cieszę ;-) zmierzyć się nie dał bo śpiący był... ale na wielką histerie siły znalazł ;-)

znalazlam sposob na dziecko uciekajace przed psikaczami do nosa: zaslanianie oczu! jak nie widzi co sie szykuje to nie ucieka a ja wtedy szybko psik i juz po sprawie ;)

u nas sie zaczela faza uderzania jedna rzecza o druga i rzucanie zabawkami. poza tym od wczoraj mamy tajemnicza wysypke na brzuszku.
u nas wysypki uczuleniowe pojawiają się właśnie na brzuszku i od wczoraj też jest, pewnie po króliku, którego zjadł ze 3 łyżeczki albo po którymś ze składników zawartych w potrawce...

reklama
Do góry