reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zdrowie,wychowanie i rozwój naszych dzieciaczków

Dziewczyny, a zauważyłyście że mało kto mówi o dziecku że jest "w sam raz"? Zawsze jak ktoś widzi Kubę to mi mówi "ale on duży" albo "ale on mały" albo "ale grubasek" albo "ale chudziaczek", tylko lekarka na pierwszy rzut oka stwierdziła że wygląda super, i okazało się że jest dokładnie w 50tych centylach. Nie ma co słuchać ludzi bo bzdury gadają:-p

Ile ludzi tyle opinii i można to w kółko powtarzać (zresztą nawet na tym forum mamy różne poglądy na różne tematy, więc pewnie tak samo jest z patrzeniem na dzieci). Najważniejsze jest to, że dla każdej z nas własne dziecko jest najpiękniejsze, najmądrzejsze i wszystkie inne naj :-D

A tak swoją drogą to mamy dzisiaj szczepienie - heksa i pneumo. Pochwalę Wam się wieczorem ile mój klocuszek waży :-p:-p

reklama
katagorka - fajnie, że córcia ma dobre wyniki :-)

My byliśmy dziś na kontroli min. sprawdzić wzrost główki. Urosła (ufff) 1,5 cm. Centyl 10 ale jest w skali chociaż :-)

waga - 8650g
wzrost - 70,5 cm

Lekarka wysłuchała szmery w sercu... dziwne, ona pierwsza... No ale bywa, ja do tej pory mam i śmigam ;-) nie martwię się na zapas.

Zagadałysmy się o wit.d i nie dała mi skierowania na echo. Znów będę musiała się pofatygować grrr

Super że z Gabi wszystko ok :)
My byłyśmy wczoraj u lekarza na kontroli. Lenka miała niedowagę i trzeba było sprawdzić jak tyje po uzupełnianiu niedoboru żelaza. Nadal waży mało bo 5960 ale za to w 3 tyg przytyła ponad 500 gr :D Myślę, że ona już będzie taka drobniutka i malutka, a to po mamusi bo mam 155/47kg więc do dużych nie należę a i tatuś jest szczuplutki.
Dziewczyny nieważne czy dzieci chude czy grube, widocznie taka ich uroda. Najważniejsze żeby zdrowe były nasze maluszki:)

reklama
Do góry