reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zdrowie,wychowanie i rozwój naszych dzieciaczków

Dzięki Tysia :-), więc to normalne kontrole. Hanusia pierwsze usg bioderek miała kilka dni po porodzie w szpitalu. Ani wtedy, ani teraz zaleceń też nie dostaliśmy żadnych, no może oprócz dawania jej witaminy D3, ale ja cały czas dajemy.
Zdziwiło mnie to, bo znajomej córka, która ma 1,5 roku nie miała żadnej kontroli bioderek (oprócz usg w szpitalu), tylko ona chodzi do innego pediatry.

reklama
My już też po szczepieniu, za 6 tyg żółtaczka a za rok ostatnia skojarzona :-) Był bardzo dzielny, tylko chwilkę zapłakał i zaraz przestał ;-)

Mały ma 7340 i ok 75 cm, spadł trochę z centyli wagowych ale to pewnie przez to że jest długi i wysoko ponad centylami wzrostu. Ciemiączko nadal 4x4 i mamy zwiększyć podaż Vit. D3.
Pediatra na moje pytanie o ulewanie powiedział że to się może zdarzyć bo dziecko się więcej rusza i na razie z tym nic nie robimy, zobaczymy na następnej wizycie.

Mam też podawać kleik bezglutenowy, proszę napiszcie co Wy podajecie swoim Maluszkom i w jakiej ilości?

Byliśmy dzisiaj na tym pobieraniu krwi. Tak jak u Lenki Nataliak krew kapała po kropelce:/
Lenonka ma darła się strasznie a i babka nie należała do miłych:/
Odebrałam wyniki i oczywiście musiałam poszperać troszkę w necie bo nie wszystko ma w normie.
Jeśli chodzi o mocz to ciężar właściwy wynosi 1,005g/ml a norma to 1.012 - 1,026 czyli jest poniżej. Odczyn PH ma 7,5 kiedy norma jest do 8 więc jest podwyższony.
Ma niedobór żelaza. Norma to 20-120 a Lenka ma 17:/
Najbardziej mnie niepokoją płytki krwi (MPV) norma jest do 440 a mała ma 478. Pozatym nieznacznie podwyższony poziom krwinek białych.
Poszperałam w necie co to może być i wyszło że to infekcja dróg moczowych. Co uzasadniałoby mały przyrost ciała,histerie , nagłe ulewanie i ogólny niepokój. Jutro idziemy z wynikami do lekarza to dowiem się co to bo wiadomo jak to w necie. Zawsze lepiej jak dziecko zbada pediatra.

Lekarz już nam pozwolił ;-)
a to inaczej..
zupki i deserki sa wystarczajaco geste.. nie trzeba ich kaszkami zageszczac.. lepiej podac np kaszke ryzowa czy ryzowa smakowa z woda lub z twoim mlekiem... i tak w koncu cycem bedziesz mniej karmic, bo wejda powoli zupki, deserki, kaszki... w koncu bedzie tak zapewne ze cyc zostanie na noc (czasem i w nocy) i nad ranem...

reklama
Do góry