reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zdrowie,wychowanie i rozwój naszych dzieciaczków

Dziewczyny a moje dziecko ani się nie przewraca z brzucha na plecy ani z pleców na brzuch...ona wogóle jakby nie łapała, że to wykonalne jest...:( Mam nadzieję, że niedługo "zaskoczy" i zaszokuje swoją mamusię nowymi umiejętnościami :p W sumie w poniedziałek idziemy na ćwiczenia to podpytam o jakiś "trening" dla mojej Princeski ;)

reklama
i cmokanie tez jej sie spodobało
Wasze tez tak robia?

u nas cmokanie jest na topie od kilku dni.. pierwszy raz zaczął podczas zakupów - ależ mieliśmy ubaw ;-)
gaworzenie, krzyki (ja to nazywam kłótnią), piski, śmianie się w głos itd itp są u nas na porządku dziennym od otwarcia oczu do ponownego uśnięcia, nawet jak trzyma butlę w buzi to gada na całego!
ps. no i jak w tym wypadku to dziecko może ciągać smoka - niewykonalne :-D

A ja bym chciała żeby Lenka się wkońcu nauczyła jak się przekręcić z pleców na brzuch i jak sie odkręcić.
Narazie wygląda to mniej więcej tak że najpierw dziobie materac;) potem jakoś tam wychodzi jej te przekręcanie tylko jedna ręka zostaje pod spodem czyli jest przygnieciona i zaraz jest krzyk że "hilfe nie wiem co dalej". Przekręcam ją wtedy na plecki ale nie minie 5 minut i ona znowu dziobać zaczyna i potem znowu się wkurza i tak wkoło Macieja a raczej wkoło Lenki ;)

a nasza dzidziunia nauczyla sie zaciskac usteczka jak nie chce jesc! kiedys jak nie chciala herbatki czy mleka to brala smoczek do buzi i po chwili wypychala a teraz zaciska wargi w kreseczke i koniec! wyglada to przesmiesznie, nagram przy okazji ;P

a nasza dzidziunia nauczyla sie zaciskac usteczka jak nie chce jesc! kiedys jak nie chciala herbatki czy mleka to brala smoczek do buzi i po chwili wypychala a teraz zaciska wargi w kreseczke i koniec! wyglada to przesmiesznie, nagram przy okazji ;P
u nas jest to samo przy karmieniu łyżeczką:D

Alis myślę, że nie masz sie czym martwic, Maja dopiero skończyła 3 miesiące i jest jednym z najmłodszych majowych dzieciaczków. Ma jeszcze czas,\.

nataliak..estragon u nas dokładnie to samo jak nie chce jeść to tak zaciśnie dziąsła że nie ma mowy żeby je wsunąć butle albo łyżeczkę nie i koniec!!!!

Alis spokojnie, mój leniuch jest prawie miesiąc starszy i tez nie zakumał że może sie obracać... na boki owszem ale juz dalej nie chce...

u nas jest teraz faza mostkow. najpierw tak niesmialo i tylko w wozku (nie wiem dlaczego akurat tam) a teraz juz wszedzie robi wygibasy.

u nas powrót do domu był dobrym rozwiazaniem. małemu jest lepiej, co nie zmienia faktu, że dla świętego spokoju jutro jedziemy do lekarza :-)

reklama
My jutro na 10:30 mamy ćwiczenia z rehabilitantką :) Mam nadzieję, że dzięki ćwiczeniom Majka szybciej załapie o co chodzi z tymi przewrotami na brzuch i z brzucha na plecy ;) Bo na bok to ona owszem potrafi już od dawna :)

Do góry