reklama
N
nataliak
Gość
lenkaa* nam neurolog powiedziala ze jesli na rehabilitacje w nfz sa dlugie terminy to warto wybrac sie raz albo dwa do dobrego rehabilitanta prywatnie zeby pokazal co mamy robic w domu i tyle.
lenkaa* nam neurolog powiedziala ze jesli na rehabilitacje w nfz sa dlugie terminy to warto wybrac sie raz albo dwa do dobrego rehabilitanta prywatnie zeby pokazal co mamy robic w domu i tyle.
dokladnie, my idziemy na 2 wizyty i bedziemy cwiczyc w domu, a w miedzyczasie czekamy na wizyte z NFZ
Aga tak własnie zauważyłam że mimo że mój klocuszek był najcięższy z majowych maluszków to teraz go przeganiają... widocznie taka kolej
Emilka też urodziła sie duża a na roczek ważyła tylko 10kg....
Lenkaa no chyba masz rację z ta rehabilitacją... bo jeśli mozesz ćwiczyc w domu to samo... a cennik rzeczywiście fajny
Emilka też urodziła sie duża a na roczek ważyła tylko 10kg....
Lenkaa no chyba masz rację z ta rehabilitacją... bo jeśli mozesz ćwiczyc w domu to samo... a cennik rzeczywiście fajny
lenkaa*
Fanka BB :)
No właśnie tak chciałabym zrobić ale z podejścia tej laski - rehabilitantki, widzę że oni nie są zbyt chętni do pokazywania ćwiczeń, bo jak pokaże to sobie pójdę do domu i ona kasy ze mnie nie będzie miała. Jak robiła jakieś ćwiczenia poza tym noszeniem przed lustrem to ją podpytywałam a ona na to : "to co teraz robię to tylko ja będę robić , państwo, w domu jedynie ćwiczenia pielęgnacyjne" - przy czym tych ćwiczeń nie pokazywała ale i tak mam płytę Zawitkowskiego i tam są wszystkie ćwiczenia pielęgnacyjne do domu. A jak nie pokazała mi tych które sama robi to ja też się boję wykonywać na tzw "wyczucie" bo to można jedynie krzywdę zrobić jak coś nieumiejętnie zrobię. Wiesz - być może ona dociska w jakichś specyficznych miejscach i ja tego nie widzę, tyllko na wyczucie to robi. Ale nie sądzę żeby dwa razy w tyg po godzinie przyniosło spektakularne efekty a podstawą są i tak te ćwiczenia pielęgnacyjne. Zobaczymy jak się sytuacja rozwinie, od października mamy NFZ
N
nataliak
Gość
nam sie udalo zarejestrowac na 30sierpnia juz na rehabilitacje do nfz, lekarka powiedziala ze miesiac oczekiwania jest ok, nie musimy sie spieszyc. aha i zapomnialam napisac ze jednak noszenie na rekach nie ma wplywu na napiecie miesniowe.
Nicole1603
Fanka BB :)
nasz Błażej też ma słabsze lewe bioderko i lekarz również zalecił szerokie pieluchowanie oraz koniecznie codziennie kładzenie na 3-5 minut na brzuszku i układanie nóżek jak żabka, nawet można lekko tyłek przyciskać w dół...no i jeszcze jeden sposób, jak trzymam dziecko do odbicia ( czyli jego twarza do mojej, "przewieszonego" przez ramię) to mam rozkładać jego nóżki, tak żeby oplatały mnie w talii...kurcze nie wiem czy to wystarczająco obrazowo opisałam...
niestety trzeba to dziecko troche pomęczyć, no ale to wszystko dla zdrowia...trzymam kciuki wszystko będzie OK
Szerokie pieluchowanie okropnie mnie denerwuje i mam wrażenie że nie działa - poważnie. Coprawda Lenka ma nóżki w rozkroku ale mam wrażenie że nie jest taki jak powinien. Tetra się zsuwa i zwija w wachlarz. Powinni jakieś specjalne gatki to tego produkować
Mi lekarz kazał nosić małą przodem do siebie, jej głowa na wysokości mojej klatki a nóżki również mają mnie w talii oplatać (może to ta sama pozycja co Twoja ;-)). Pozycja ta do najwygodniejszych nie należy ale moja LEnka już się przyzwyczaiła a nie powiem nie było łatwo.
juz kiedys pisalam ze lezenie na boczku nie sprzyja prawidlowemu rozwojowi stawow biodrowych. dziecko powinno jak najczesciej miec nozki ulozone swobodnie w pozycji na zabke.
Czyli walczymy dalej.
Dzisiaj usłyszałam głośny trzask w biodrze Lenki. Coś jakby kość wskoczyła na miejsce. No i nie wiem teraz. Dobrze to czy nie??? Jakieś mam głupie przeczucie że taki odgłos to nic dobrego i te pieluchowanie nie pomaga a do lekarza dopiero 26 :-(
martina969
Filipowa mama
byliśmy na kontroli z Filipkiem i naszczęście mały jest już zdrowy:-) do jutra bierze jeszcze antybiotyk i koniec, ważne że obyło się bez zastrzyków:-)
reklama
N
nataliak
Gość
nicole jesli szerokie pieluchowanie tetrowka Ci nie podchodzi to moze sprobuj zakladac malej pieluszki bella happy? rozmiar 2 swietnie bedzie sie nadawal (3 sa juz inne), sa sztywniejsze od pampersow i maluchy tak fajnie w nich ukladaja nozki na bok, wlasnie tak jak powinny.