reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zdrowie,wychowanie i rozwój naszych dzieciaczków

reklama
mmy jestesmy na etapie wyrastania z 62 ;) tzn niekotre sa juz od dawna za male, ale do 68 jeszcze troszke nam brakuje. 2 tyg temu mala wazyla 5700!!! Pieluszki Dada midi sa akurat ;)

mam pytanko do lekarza neurologa to same prosiłyscie pediatre czy on wam dał sam
czy najpierw pediatra stwierdził ze cos nie tak i wysła do innego lekarza
bo nie wiem czy ja tez powinnam sie przejsc z maym
dzieki za odpowiedz :)_
My dostaniemy przy następnym szczepieniu, bo ostatnio naszej pani doktor nie było. Pielęgniarka mówiła, że doktorka wysyła na badania profilaktyczne - zwłaszcza, że Hanusia jest po porodzie kleszczowym.

My zaczynamy używać pampersów 3. Kupiłam na próbę pieluchy Dada (są większe od pampersów tego samego rozmiaru i jakieś takie sztywne)

Ubranka na tapecie są 62, ale Hanusi dobre już są niektóre 68.

a my ciągle na 1 :)
dobrze ,że teraz zużywamy ich parę dziennie a nie np 12 :)
ale mój Synuś jest z tych drobnych
waży około 3600 ( urodził się 2800 i wrócił dopiero po 4 tyg do wagi urodzeniowej jak zadecydowałam o podaniu mleka mod)

My dopiero się przymierzamy do 3. Lenka również jest z tych drobnych. 4200 a ile ma wzrostu to nie wiem. Nakładamy ubranka na 62 i są w sam raz :-)

Ubranka ubieram różne niektóre na 62 a niektóre bodziaki na 74 bo musze pieluszkować na noc.

Ja niestety muszę pieluchować i w dzień i w nocy bo mała ma niedorozwinięte jedno bioderko. Pielucha strasznie ją denerwuje bo nie może się na boczek przekręcić a w takiej własnie pozycji uwielbia spać i się biedula męczy i złości ale cóz...mus to mus. Mam nadzieje że się szybko przyzwyczai a bioderko się naprawi i nie będzie musiała tych wstrętnych szelek nakładać.:no:

my juz kończymy 2 paczkę 3, a młody ma tak ok. 6,5 kg, ałłłł moje plecy

Bali - nasze maluchy miały podobną wagę po urodzeniu, mój kloc wazy 5900, a Twój już 6,5 kg!!! Kochana, co Ty mu podsypujesz do tej buteleczki?
a tak serio, to - jak często ważycie swoje maluchy???
Bo mnie pediatra ostatnio opierniczyła, że robię to za często (co tydzień w środę) i się schizuję, że przez tydzień nic a nic nie przybrała.
Wg niej to żaden problem, bo teraz już przyrosty wagi nie są tak duże jak na początku, i moga sie takie zastoje wagowe zdarzać

My się ważymy przy każdej wizycie. Hmm...w sumie 2 były więc mogę powiedzieć że przy każdej ;-)
Co tydzień to może rzeczywiście za często co?;-) Wytrzymaj ze 3 tyg to zobaczysz jak ładnie przybiera:tak:

reklama
Do góry